Bir önceki makalemizde gemiinsanı anketimizde yer alan soru/cevaplardan üç tanesine dair kısa değerlendirme yapmış, devamının geleceğini yazmıştık.Geçen süre içinde anketin uygulanmasına devam edildi ve sayı bin kişiyi geçti. Bu rakam, anketin sonuçlarını

Bir önceki makalemizde gemiinsanı anketimizde yer alan soru/cevaplardan üç tanesine dair kısa değerlendirme yapmış, devamının geleceğini yazmıştık.

Geçen süre içinde anketin uygulanmasına devam edildi ve sayı bin kişiyi geçti. Bu rakam, anketin sonuçlarının sıhhatini artırarak Türk gemiinsanının bugünkü fotoğrafını bize tam olarak verebilmekte. Amacına tam olarak ulaşabilmesi ise fotoğrafın ilgili ve yetkililerce alınıp okunabilmesi ve gereğince stratejiler geliştirilerek behemehâl uygulamaya geçilmesine bağlıdır. Malzeme hazır, yemek lezzeti aşçının maharetine kaldı denilebilir.

Anketimizde, “İş bulmakta güçlük yaşıyor musunuz?” sorusuna zabitan gurubundan verilen cevaplarda, “çok zor” %4, “zor” %12 olmak üzere toplam % 16 olmasından hareketle, her yüz kişinin 84 tanesinin, iş bulma noktasında zorlanmadığı sonucu çıkıyor ki; bu rakam öngörülen sonuçtan daha iyi. Ancak aynı soruya tayfa gurubundan verilen cevaplarda, “çok zor” % 18, “zor” %22 şeklinde. Her 100 kişinin 40 tanesinin iş bulma zorluğu yaşadığı görülüyor ki bu, çözüme kavuşturulmaya muhtaç bir sorun olarak algılanmalıdır. Buna sebep olabilecek faktörlerden bazıları;

  • Gemiinsanı arz fazlalığı,
  • Gemiinsanının iş arama yöntemi,
  • Çalışanların gemide kalma sürelerinin uzun olması,
  • Yabancı bayrakta çalışma oranının düşük olması,


Olarak sayılabilir ki bu dört etkenin de ayrı ayrı analiz edilmesi ve ortaya çıkan sonuca göre gemiinsanın daha kolay iş bulmasına yardımcı olunması gerekmektedir.


Konuyla ilintili “Ne şekilde iş buldunuz?” sorusuna zabitan gurubunun %7’si, tayfa gurubunun % 21’i “Aracı firma kullanarak” cevabını vermiş. “Şahsen müracaat ederek” iş bulan zabitan oranı %63 iken, bu oran tayfada %39 olmuş.

Bu sonuçlar göstermektedir ki; iş arama/bulma, ülkemizde daha ziyade şahsi gayret ve tanıdıkların tavassutu ile gerçekleşmektedir. Bu konuda güvenilir, resmi, kurumsal yol ve yöntemler geliştirilmesinin, gemiinsanı istihdamını hızlandıracağı, kolaylaştıracağı ve çalışan haklarının gözetilebildiği sağlam hukuksal zemin (internet ulaşımlı ortamlar dahil…) oluşturacağını düşünüyorum.

“Çalışmayı düşündüğünüz geminin bayrağı konusundaki tercihiniz?” sorusuna hem zabitan, hem de tayfa grubunun yaklaşık yarısı “Türk Bayrağı” cevabını vermiş. Yabancı bayrak tercihi %16 dolayında. Kalanı “fark etmez” cevabını vermiş. Türk gemiinsanının yarısının kendi bayrağımız altında çalışan gemide sahip olduğu şartları “göz ardı edilebilir” bulmakta olduğu anlaşılmaktadır bu cevaplardan.

Evet, daha evvelki yazıda da denildiği gibi; her bir soru/cevap üzerinde geniş ve derinlemesine tahlil yapılabileceği muhakkaktır. Ve sadece yazılara konu edilmekle kalmamalı konunun ilgilileri ve uzmanlarınca oturumlarda müzakere edilmeli, çare ve çözümler geliştirilmelidir.

Ayrıca anket çalışmasının başlangıcında da planladığımız gibi belli fasılalarla yenilenen ankette, uzun zamana yayılarak geçen sürede aynı/benzer sorulara verilen cevapların değişimi gözlenmeli ve gemiinsanının zaman içindeki farklılaşan şartları, istek ve ihtiyaçları sıcak takip edilmelidir.

İnsanı önemli ve öncelikli sayan karar mekanizmaları, onu iyi tanımalı ki verdiği kararlar isabetli, ürettiği hizmet makbul, Yaradan ve kul nazarında takdire şayan olabilsin.

Bu yazı münasebetiyle, vaki görev değişimim sebebiyle, teveccüh ve alaka sergileyerek, düşünce ve temennilerini paylaşmak için arayan ve arayamasa da bu hissiyatı taşıyan herkese teşekkür ediyorum.