Çinli gemi inşa tersanesi Yangzijiang Shipbuilding, ismi belirtilmeyen bir Japon armatör ile on adet 3.500 teu konteyner gemisinin inşası için sözleşme imzaladı.

Sözleşmelerin, beş gemi için kesin  ve diğer beş gemi için opsiyonel olduğu belirtildi. 10 geminin de inşa edildiği takdirde sözleşmenin toplam değeri 396 milyon dolara ulaşaşacak. Firma gemileri Kasım 2022'den itibaren teslim edecek.

Son alınan bu siparişle, tersanenin toplam sipariş sayısı 34 gemiye, toplam sipariş tutarı ise 1.03 milyar dolara çıktı.

Yangzijiang Shipbuilding CEO'su Ren Letian; “Yılbaşından bugüne kadar olan 1 milyar $ 'ın üzerinde yeni sipariş kazandık. Bu rakam 2019 yılının üzerinde. Bu, özellikle küresel yeni gemi inşa siparişlerinin durgun bir pazarda 2020'de yaklaşık% 50 düştüğü düşünüldüğünde dikkate değer bir başarı oldu. Müşterilerimizin bize olan güvenini takdir ediyoruz ve güvenlerinin gemilerimizin kalitesi ve Yangzijiang’ın güvenilirliği tarafından sağlam bir şekilde desteklendiğine inanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim