StarOcean Marine'in Yangzijiang Shipbuilding'e 12 konteyner gemisi siparişi verdiği açıklandı. Sipariş, Çin merkezli yerel konteyner taşımacılığı firması Zhonggu Logistics'in Yangzijiang Shipbuilding'e 10 adet 4.600 teu konteyner gemisi inşa etmek üzere sipariş vermersinden bir kaç gün sonra geldi.

Çinli feeder konteyener gemisi operatörü StarOcean Marine, Yangzijiang Shipbuilding ile 12 adet 1.800 teu konteyner gemisi inşa edilmesi üzere gemi inşa sözleşmesi imzaladı. Sözleşme, dört tane daha inşa etme opsiyonları ile birikte sekiz gemilik kesin bir siparişi içeriyor. Teslimatların 2022 ve 2023'te yapılması planlanıyor.

Dalian merkezli StarOcean Marine, esas olarak Çin ve Japonya arasında feeder konteyner nakliye hizmetleri veriyor ve şu anda 13 gemilik bir filoya sahip.

Sipariş, Çin merkezli yerel konteyner taşımacılığında lider firma Zhonggu Logistics'in, yakın zamanda duyurduğu yeni inşa programının bir parçası olarak Yangzijiang Shipbuilding'e 10 adet 4.600 teu konteyner gemisi inşa etmek üzere verdiği siparişin hemen ardından geldi. Zhonggu Logistics geçen ay 18 adet 4.600 teu gemi inşa etme planını açıklamış ve sözleşmelerin toplam değerinin yaklaşık 4,5 milyar RMB (695 milyon dolar) olacağı belirtilmişti. Gemilerin önümüzdeki 2-4 yıl içinde teslim edilmesi ve yurt içi kıyı taşımacılığı hizmetlerinde kullanılması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim