Uzmar Denizcilik tarafından Kuwait Oil Company için inşa edilen KOC Al Zour isimli RAmpage 6000 römorkörü, Baird Maritime tarafından “En İyi Petrol Sızıntısı Müdahale Römorkörü” seçildi.

Römorkörün tasarımcısı Robert Allan Ltd'den (RAL) yapılan açıklamada, “KOC Al Zour, Türkiye'de inşa edilen en büyük RAL gemisinin yanı sıra petrol sızıntısına müdahale, petrol sızıntısını önleme, kurtarma, alan gözetleme ve açık denizde yangınla mücadele gibi operasyonları yürütebilmk üzere donatılmış çok yönlü bir römorkördür. Kuveyt ve yakın uluslararası sularda lojistik tedarik görevlerini, itme/çekme hizmetlerini ve diğer açık deniz hizmetleri ile kurtarma operasyonlarını başarıyla yürütmektedir.'' ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'de inşa edilen ve türünün en büyük römorkörü olan KOC Al Zour, Lloyd's Register sınıf standartlarına göre tasarlandı. Gemi, uluslararası sularda ve Kuveyt'in münhasır ekonomik bölgesinde açık deniz yangınla mücadele, lojistik tedarik görevleri, itme ve çekme hizmetleri, açık deniz destek hizmetleri, arama ve kurtarma ve diğer ilgili faaliyetleri içeren görevlerde kullanılmakta. Ayrıca kapsamlı petrol sızıntısı müdahale ekipmanları ile donatılmış römorkörde, denize dökülen petrolü depolamak için özel bir tank ve deniz temizliği için özel olarak tasarlanmış ileri teknoloji ekipmanlar bulunuyor.

 60 metre uzunluğa ve 14 metre genişliğe sahip römorkörün 13 knot maksimum hıza ulaşabildiği detaylar arasında.

Editör: TE Bilişim