Aarhus Limanı yeni bir römorköre yaklaşık 45 milyon kron (6,7 Milyon USD) yatırım yaptı. Uzmar’ın inşa ettiği römorkör, yerine geçeceği römorköre kıyasla çok daha çevre dostu ve yüksek verimli.

Çekme/Yedekleme, güç ve hassasiyetle ilgilidir ve Aarhus Limanı şimdi yeni bir römorköre yatırım yapmayı seçerken, bu parametreler odak noktası olmuştur. Ancak, römorkör teknesinin değiştirilmesine karar vermede sürdürülebilirlik de önemli bir rol oynamıştır.

Müşteri Yöneticisi Nicolai Krøyer, AB ihalesinden sonra römorkörün Türk tersanesi Uzmar Shipbuilding tarafından alındığını ve birlikte en iyi çözümün bulunduğunu söyledi.

Etkili bir CO2 tasarrufu anlamına geleceğini belirterek, Nicolai Krøyer, "Tersane (UZMAR) tüm minimum gereksinimlerimizi karşıladı ve aynı zamanda çekilecek gemiye gidip gelirken, tek motorla seyredebilen  bu römorkörlerle, yedekleme sırasında ise her iki motoru da kullanabileceğiz. " diyor.

2021 yazında Aarhus Limanı'na teslim edilecek olan yeni römorkör, 40 yaşındaki römorkör Hermes'ten de çok daha güçlü. Yeni tekne, Hermes'den 20 ton daha fazla, yani 65 ton çekme gücüne sahip.

“Ama sadece büyük bir güce sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda önemli ölçüde daha iyi manevra kabiliyeti ve dolayısıyla verimlilik ve hassasiyete sahip. Aarhus'a gelen çok büyük gemilere, ASD sistemi (Azimuth Stern Drive) ile birlikte geldiği için büyük bir hassasiyetle yardımcı olabilecek.” diyor Nicolai Krøyer.

Bu yeni römorkörde bulunan su fışkırtma sistemi sayesinde, Aarhus Limanı, ileriki günlerde Doğu Jutland İtfaiyesine denizden yardımcı olabilecek.

Aarhus Limanı'nın ikinci römorkörü Aros, limanda çalışmaya devam ediyor ve bu nedenle limana girip çıkarken iki römorkörün gerekli olduğu durumlarda yeni römorkörle birlikte kullanılması gerekiyor.

Aarhus Limanı hakkında

Aarhus Limanı, ülkenin en büyük konteyner terminali (pazar payı yaklaşık yüzde 65) ve ülkenin en büyük toplu cirosu (yaklaşık yüzde 66) ile Danimarka'nın en büyük ticari limanıdır. Bu, Danimarka'ya ve Danimarka'dan ithal ve ihraç edilen gıda ve gıda dışı ürünlerin önemli bir kısmının Aarhus Limanı üzerinden geçtiği anlamına gelmektedir.

AB, Aarhus Limanı'nını Avrupa açısından önemli bir liman olarak tanımıştır, çünkü Aarhus Limanı en iyi ilk ondaki iki Danimarka limanından biridir ve bu sayede Almanya ve Hollanda gibi ülkelerle uluslararası rekabette rahatlık sağlıyor.

Aarhus'u Limanı’na ulaşan gemiler, pilot servisimizden, demirleme servisimizden ve römorkörlerden yararlanabilirler. Liman servisi 7/24 açıktır ve çok kısa bir sürede cevap verecektir. Filoda İki römorkör "Aros" ve "Hermes", pilot tekne "Thrym" ve liman güvenlik botu "Ara" mevcuttur.

Editör: TE Bilişim