Tersan Tersanesi, 100. yeni inşa projesi olacak 60 metre uzunluğunda NB1100 Fabrika Balıkçı gemisi için Norveçli balıkçılık firması Ervik Havfiske ile sözleşme imzaladı. 

Marinteknikk tarafından tasarlanan ve Tersan Tersanesi tarafından inşa edilecek gemi, Atlantik’te balıkçılık operasyonlarında kullanıcak.

Gelişmiş balık işleme donanımlarına sahip olacak gemide ayrıca, zorlu hava koşullarında dahi avlanma sağlayacak “moonpool” sistemi de yer alacak.

100. gemi aynı zamanda Ervik Havfiske için üretilen 6. gemi olacak . İlk 3. gemi başarılı bir şekilde balıkçılık operasyonlarını sürdürürken 4. (NB1086) ve 5. (NB1087) gemilerin üretimi Tersan Tersanesi’nde halen devam ediyor ve gemilerin 2019 sonunda teslim edilmesi planlanıyor. 

Tersan Tersanesi İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Şakir Erdoğan, Ervik Havfiske ile bu derece uzun soluklu ve başarılı bir iş ortaklığı kurmuş olmaktan çok mutlu ve onurlu olduklarını dile getirdi.

Erdoğan, “2011 Yılında Norveç’e yaptığımız ilk anahtar teslim gemi teslimatımızın sahibi olan Ervik Havfiske, Tersan için çok önemli bir iş ortağıdır.  Tersan olarak Ervik Havfiske için üretilecek 6. gemiyi sipariş defterimize eklemiş olmaktan ötürü çok heyecanlı ve mutluyuz. 100. Yeni gemi inşa projemizi, ilk siparişlerinde bize güvenerek balıkçı gemisi pazarında gerçekleştireceğimiz başarıların temelini atan Ervik Havfiske ile imzalamak bizi ayrıca çok mutlu etti. Bu geminin inşasına başlamak ve bir an önce bitirmek için çok heyacanlı ve istekliyiz. Ayrıca bu proje, daha önce çok sayıda projeye birlikte imza attığımız ve uzun ve başarılı bir iş ilişkisi kurmuş olduğumuz Ervik Havfiske ile olan işbirliğimizi pekiştirmiş olacak. Bugünden itibaren, bu balıkçı gemisinin söz verilen zaman ve bütçede , başarılı bir şekilde teslim edilmesi için heyecanla çalışıyor olacağız” dedi.

tersan_1-003.jpg

 DENİZHABER 

Editör: TE Bilişim