Tersan Tersanesi 2019’da teslim edilen ERESFJORD’un kız kardeşi RØDVENFJORD’u Norveçli Fjord1 ASA'ya teslim etti. Böylece Tersan Tersanesi, 2017 yılından bugüne kadar Fjord1 ASA’ya 7 adet %100 elektrikli feribot teslimatını başarıyla gerçekleştirdi. 

RØDVENFJORD ile birlikte Tersan Norveç’e 7’si Fjord1 ASA için olmak üzere 10. bataryalı feribotu ihracat etmiş oldu. Norveç’te Sølsnes ile Åfarnes arasında yolcu taşıyacak olan RØDVENFJORD, iki adet 1.5MWh’lık batarya ile uyumlu iki adet Nogva makine kullanıyor.

Norveç’in HAV Design firması tarafından tasarlanan, 84 metre uzunluğunda ve 16.3 metre genişliğindeki feribotun 248 yolcu (mürettebat dahil), 80 araba ve 6 tır kapasiteli olduğu belirtiliyor. Feribotlar, yolcuların gemiden inip, binmesi esnasında kıyıdan hızlı şarj pilleri sayesinde bataryasını dolduracak şekilde tasarlandı. Son yüzyılın değişen çevresel gereksinimlerine uygun şekilde dizel elektrik yedekleme sistemi ile tasarlanan feribotlar, tam elektrikli mod, hibrit mod ve dizel-elektrik modunda çalışabilecekler. Feribotların araç ve yolcular için maksimum konfor ile enerji açısından verimli ve çevre dostu bir ulaşım sağlamak için inşa edildiği belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim