Göteborg Limanı ve İsveç merkezli tanker operatörü Terntank, şirketin yeni inşa edilen ürün tankeri Tern Island'ın limana ilk varışını yaptığı 11 Şubat Cuma günü (bugün) denizcilik ve çevre tarihine geçiyor. Gemi, sıfır emisyonlu liman operasyonları gerçekleştirmrk üzere gelecekte giderek yaygınlaşması beklenen batarya ve kıyıdan sağlanan elektrik enerjisi kombinasyonunu ortaya koyan ilk tanker oluyor.

Türünün ilk gemisi

Yeni inşa edilen tankerin, pil gücü sistemi ile donatılmış türünün ilk gemisi olduğu belirtiliyor. Piller, gemi limana girdiği andan sonrasında manevra yapmak ve yanaşmak için gereken gücü sağlıyor. Kıyı güç bağlantısının, dünyanın tankerlere elektrik sağlayann ilk limanı olduğu söylenen Göteborg Limanı ile birlikte geliştirildiği açıklanıyor.

Tärntank Gemi Yönetimi İcra Kurulu Başkanı Claes Möller, “Bugün Tern Island, sıfır emisyonlu liman operasyonlarını başarıyla sağlayan dünyanın ilk kıyı bağlantılı tankeri olduğu için bir dönüm noktasına ulaştık” ifadelerini kullandı.

Terntank ve Kongsberg Maritime CM AS tarafından tasarlanan ve sıfır emisyonlu liman operasyonlarını mümkün kılan 15.000 dwt'lik 146 metre uzunluğundaki tanker, 15 Aralık 2021'de China Merchants Jinling Tersanesi, Yangzhou, Dingheng Co'da teslim edilmişti.

Editör: TE Bilişim