Türkiye’nin lider ömorkör operatörü ve gemi üreticisi Med Marine ve Ceyport Tekirdağ Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş (Cey Grup Şirketi), ile iki römorkör ve bir palamar botu için satış sözleşmesi imzaladı.

Cey Grup, Türkiye’nin Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerindeki iç ve dış ticaret merkezlerinde faaliyet gösteren lider bir Türk Lojistik Grubu şirketidir.

Tekirdağ - Marmara sahillerinde bulunan Ceyport Tekirdağ Limanı'ndaki operasyonlarda Med Marine tarafından sağlanan üç römorkör kullanılacak.

Med Marine Satış Müdürü Melis Üçüncü, bu yeni iş birliğiyle ilgili düşüncelerini dile getirdi ve “Römorkörlerimiz sadece dünyanın değil, Türkiye'nin operatörleri tarafından da yüksek talep görmesinden gurur duyuyoruz. Bu yeni bir iş birliğinin başlangıcı ve umarım gelecekte Cey Group ile ortaklığımızı güçlendirmeye devam edebiliriz.
Römorkörlerin performansları, Med Marine’in filosunda yıllarca işletilerek kanıtlanmıştır ve Cey Grup filosuna iyi uyum sağlayacağına inanıyoruz.”

Ceyport Tekirdağ'dan (Yönetim Kurulu Başkan Vekili) Berzan Avcı, Med Marine ve Ceyport Tekirdağ arasındaki bu yeni iş birliği hakkında düşüncesini dile getirdi; “Med Marine ile iş birliğimiz sayesinde deniz filosu ve bu bağlamda Ceyport Tekirdağ Limanı'nın römorkör ihtiyaçları giderildi. Med Marine Company'ye yakın iş birliği ve yapıcı yaklaşımları için içtenlikle teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda iş birliğimizin devam edeceğini umuyoruz.”

Römorkörler Robert Allan Ltd tarafından tasarlanan ve her ikisi de daha önce Med Marine'nin ulusal filosunda işletilen çift pervaneli römorkörlerdir..

Römorkörlerden birinin adı CEY V (önceki ismi: EVYAP M) olarak değiştirildi. 22,5 metre uzunluğundaki römorkörler liman ve kıyı operasyonlarında mükemmel performans sergiliyor.

Geminin bazı özellikleri:
 

Toplam Uzunluğu  22,5m
Genişlik (Dizayn Su Hattı)  8,80m
Derinlik 3,66m
Draft (Tasarım) 2,94m
Ana Makine 2 x MTU 12V4000M61R
Güç 2.280 kW (3.057 BHP)
Hız 12.0 knots
Çekme Gücü 40 tons
Kalacak Kişi Sayısı 6 people
Notation RINA C ✠  TUG ✠ AUT-UMS; UNRESTRICTED NAVIGATION


İki Caterpillar 2438B jeneratörü, güverte makineleri de dahil olmak üzere gemi hizmetleri için toplam 2×75 ekw elektrik gücü sağlıyor. Gemi, 2.080 mm çapında iki Promarine çift uskur pervaneyi ile çalışıyor. 5.259: 1 azalma oranına sahip Masson tarafından tedarik edilen iki MMW7400 model geri azaltmalı dişli kutusu var.

Ceynak’ın Samsun Limanı’nda faaliyet gösteren filosuna teslim edilen ikinci römorkör, Robert Allan Ltd. tarafından tasarlanan 18 metrelik bir liman römorkörüdür. Med Marine’nin ulusal filosunda Diler Limanı adı altında işletiliyordu. Aşağıdaki özelliklere sahiptir:
 

Geminin Toplam Uzunluğu    18,28m
Genişlik ( Dizayn Su Hattı) 6,70m
Derinlik 3,785m
Draft (Dolu) 3,280m
Ana Makine 2 x CAT 3508B DITA
Güç 1.431 kw (1.920 BHP)
Hız 10 knots
Çekme Gücü 30 tons
Kalacak Kişi Sayısı 4 people
Notation RINA C ✠ Tug; Fire-Fighting Ship E; Unrestricted Navigation



Aşağıdaki pervane ekipmanına sahiptir:
 

Pervaneler 2 x 1700mm Cu-Ni-Al Bronze propellers in twin fixed 1930mm kort nozzles tail shaft- main shaft/ coupling and propeller manufactured by “WARTSILA”
Şanzıman Kutusu 2 x REINTJES WAF 561 reverse reduction gearboxes
Redüksiyon Oranı   5.05 : 1
Editör: TE Bilişim