Singapur’un ilk LNG yakıt depolu ikmal gemisi (bunkering), Çin’deki Keppel Nantong Tersanesinde denize indirildi. Gemi, Keppel Offshore & Marine ve Shell Eastern arasındaki ortak girişim olan FueLNG için inşa ediliyor.

Gemi, dünya çapında sayıda git gide artan LNG ikmal gemilerine katılıyor. 2019'un başlarında, dünya çapında faaliyet gösteren yalnızca altı adet yakıt ikmal gemisi vardı. Bir yıl sonra, sayı iki katına çıkarak, dünya çapında artan LNG talebini karşılamak için üretilen, yaklaşık 30’u da yapım aşamasında olan, ek LNG ikmal gemileri ile sayı 12'ye yükseldi.

Singapur’un 7.500m3’lük LNG yakıt ikmal (bunkering) gemisinin inşasının, 2020 dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

FueLNG'ye göre, bu Singapur limanında düzenli gemiden gemiye LNG ikmal hizmeti veren ilk LNG bunkeri gemisi olacak. Şu anda, FueLNG, LNG ile çalışan gemiler için 200'den fazla yakıt ikmali gerçekleştirerek, kamyondan gemiye yakıt ikmali operasyonları da sağlamaktadır.

FueLNG Genel Müdürü Saunak Rai, “Dünyada giderek artan sayıda LNG yakıtlı gemi var ve FueLNG, Singapur'daki LNG yakıt ikmali fırsatlarını yakalamak için iyi bir konumda bulunuyor.” dedi. “Singapur’un ilk LNG yakıt ikmal gemisini inşa etmek, FueLNG’nin deniz yakıtı olarak LNG'ye olan güvenini gösteriyor. Gemi, hizmet yelpazemizi geliştirecek ve LNG'nin pazardaki kullanılabilirliğini daha da artırma çabalarımızı artıracaktır. ”

Hem LNG hem de deniz dizel ile çalışabilen gemi şu anda Keppel O & M'nin teknoloji kolu, Keppel Marine ve Deepwater Technology tarafından daha temiz ve daha güvenli yakıt ikmali faaliyetleri için geliştirilen tescilli MTD 7500U LNG tasarımıyla inşa ediliyor.

Singapur Denizcilik ve Liman Otoritesi, LNG'nin deniz yakıtı olarak benimsenmesini artırmak için bir dizi girişimde bulunmakta ve Singapur'un küresel bir LNG bunkering merkezi olarak büyümesini kolaylaştırmaktadır. FueLNG, bunker gemisinin Singapur'daki LNG bunker altyapısını daha da geliştireceğini ve sektörün büyümesini destekleyeceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim