Shell Singapur'da bir ilk gerçekleştirerek, yakıtlardaki kimyasal enerjiyi elektrokimyasal olarak elektrik enerjisine çeviren sistemler olarak bilinen yakıt hücreleriyle hidrojen kullanımını denemek üzere yapılacak bir fizibilite çalışmasında, yakıt hücresini tasarlayacak Sembcorp Marine ve armatör şirket Penguin International ile işbirliği yapıyor.

''Denizcilik endüstrisinin karbondan arındırılması için umut verici bir yol!''

Shell Shipping and Maritime, Asya Pasifik ve Orta Doğu genel müdürü Nick Potter, "Bu deneme, hidrojen yakıt hücrelerinin gemilerde uygulanabilirliğini göstermede önemli bir adımdır. Yakıt hücrelerini ve hidrojeni, denizcilik endüstrisinin karbondan arındırılması için umut verici bir yol olarak görüyoruz.

Deneme için kullanıalcak geminin kiracısı ve hidrojen yakıtı sağlayıcısı Shell'in, yakıt hücresini tasarlayacak ve geminin güç sistemlerini oluşturacak Sembcorp Marine ve Ro-Ro gemisinin sahibi Penguin International ile birlikte çalıştığı belirtiliyor.

Ekip, önümüzdeki yıl yakıt hücresini kurmak niyetiyle fizibilite çalışması gerçekleştirecek. Sonrasında geminin 12 aylık bir deneme süresi boyunca hidrojen yakıt hücreleriyle çalıştırılması planlanıyor.

En büyük potansiyele sahip sıfır emisyonlu teknolojiler!

Shell, geçtiğimiz Eylül ayında, gelecekteki farklı yakıtların potansiyel rolünü değerlendirdiği 25 sayfalık bir karbonsuzlaştırma raporu yayınlamış, raporda yer alan analizlerde denizcilik sektörünün 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmasına yardımcı olmak için en büyük potansiyele sahip sıfır emisyonlu teknolojiler olarak hidrojen ve yakıt hücreleri işaret edilmişti.

Editör: TE Bilişim