Kapasite genişletme ve filosunu modernize etmek üzere satın alımlar yapan Seaspan, yeni inşa konteyner gemileri için halihazırda rekor seviyede olan sipariş defterine 6 yeni inşa konteyner gemisi ekledi. 

Toplam 90.000 TEU daha kapasiteli!

Geçen hafta iki konteyner gemisi siparişi veren ve COSCO Shipping ile 2027 yılına kadar 17 konteyner gemisi için uzun vadeli sözleşme imzalayan Seaspan bugün, 2024'te teslim edilmesi üzere toplam 90.000 TEU kapasiteli 6 konteyner gemisi siparişi verdildiğini açıkladı.

Tersanenin adı gizli kaldı!

Seaspan, adı açıklanmayan bir “büyük tersane” ile altı adet 15.000 TEU konteyner gemisi için anlaşma imzaladı. Gemilerin teslimatının 2024'ün ikinci çeyreğinin sonuna kadar süreceği bildirildi. Gemilerin müşterilerin özel isteklerine göre inşa edildiği ve altı konteyner gemisinin de scrubber ile donatılacağı açıklandı. Gemilerde geleneksel yakıt kullanılacağı gelen detaylar arasında.

Toplam 45 yeni inşa!

Aralık 2020'den bu yana Seaspan, boyutları 8.500 ila 24.000 TEU arasında değişen toplam 45 yeni inşa sipariş etti. Seaspan genellikle hangi müşterilere sipariş verdiğini açıklamazken, şirket Maersk, MSC, COSCO, CMA CGM, Hapag-Lloyd ve ONE dahil olmak üzere tüm büyük gemi şirketleri ile çalışıyor. Seaspan, Evergreen ve HMM dışında en iyi 10 deniz taşımacılığı şirketinden sekizinin yanı sıra The Alliance, ONE ve 2M Alliance ile iş birliği içerisinde.

Bunun yanında genel olrak bakıldığında 2021'in ilk beş ayında toplam 2,2 milyon TEU kapasiteli 229 konteyner gemisi sipariş edildi. 

Editör: TE Bilişim