Sanmar Tersaneleri, Bogaçay römorkör serisinin daha çevre dostu iki versiyonunu Sicilya merkezli operatör Rimorchiatori Augusta Srl'ye teslim etmek üzere bir sözleşme imzaladı.

BOGACAY LII ve BOGACY LIV römorkörlerinin en son teknoloji ile yenilenerek tahrik sistemlerinin IMO Tier III emisyonlarına uyumlu hale getirileceği belirtildi. Römorkörler Sicilya'daki Augusta Limanı'na 2022 yılının sonlarına doğru teslim edilecek.

24,4 metre uzunluk ve 12 metre genişliğindeki IMO Tier III emisyon uyumlu kardeş römorkörlerin her biri 1.800 d/dak'da 1901kW'a ulaşan ve US205 FP 2.5m pervaneleri kullanan iki Caterpillar CAT 3512E C sınıfı ana motorla tahrik olacak. Sanmar, Robert Allan'ın Sanmar'a özel tasarladığı RAmparts 2400SX tasarımına dayanan Bogaçay serisinde 45'ten fazla römorkör teslim ettiği ve bu son römorkörlerin de gelişen teknolojiyi karşılamak üzere revize edildiği belirtildi. Römorkörler 60 tonluk çeki kuvvetine ve 12,5 knot azami hıza sahip.

Sanmar daha önce 2014 yılında TURCHIA, 2017 yılında CITTA DI SALERNO, 2019 yılında ARECHI ve 2020 yılında ITALIA römorkörlerini İtalya genelindeki limanlarda römorkaj hizmetleri veren Rimorchiatori Riuniti grubunun bir parçası olan Rimorchiatori Riuniti'ye teslim etmişti.

Sanmar Başkan Yardımcısı Ali Gürün; “Bu sadece bizim için önemli bir sözleşme olmakla kalmıyor, aynı zamanda son derece popüler olan RAmparts 2400SX sınıfı römorkörlerin devam eden geliştirmelerinde de önemli bir ilerlemeyi temsil ediyor. Teknolojik gelişmeler sonucunda, son teknoloji tasarımlarla römorkörlerimizin çevresel kimliklerini geliştirmek Sanmar olarak bizim için son derece önemli. Rimorchiatori Augusta Srl'nin, özel operasyonel taleplerini karşılamak için ihtiyaç duydukları güçlü, uygun maliyetli ve çevreye duyarlı römorkörler için tekrar Sanmar'ı seçmesinden memnunuz.” ifadelerini kullandı.

Rimorchiatori Mediterranei İtalya CEO'su Alberto Dellepiane; “Römorkör inşasındaki güvenilirliğini ve mükemmelliğini takdir ettiğimiz Sanmar Tersaneleri ile ilişkimizi daha da güçlendirmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu iki yeni römorkörle, sadece Sicilya'da faaliyet gösteren filomuzun kalitesini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda sürekli artan bir yeşilleşme yolunda kanıtlanmış teknolojiyi kullanarak çevresel ayak izimizi azaltmaya da katkıda bulunuyoruz." dedi.

BOGACAY LII ve BOGACY LIV römorkörlerinin RINA tarafından şu notasyonlarla sınıflandırılacağı açıklandı: C ✠TUG, Escort, ✠AUT-UMS, Fire Fighting Ship 1 with water spray, Oil Recovery Ship – Flash Point > 60 deg C, INWATERSURVEY, UNRESTRICTED SERVICE

Editör: TE Bilişim