Robert Allan tarafından Sanmar ile işbirliği içerisinde, TRAktor-Z 2500SX tasarımına özel olarak oluşturulan çok yönlü Z tahrikli bir römorkör olan Delicay Vlll, hem limanda gemi elleçleme hem de çekme/itme görevlerinde maksimum verimlilik için tasarlandı.

Sanmar Tersanesi'nde inşa edilen 25.3 metre uzunluk, 12 metre genişliğe sahip çok yönlü performans sunan römorkör, 2x 2100kW ana motorlarla çalıştırılıyor. 12 knot'un önünde seyir hızına çıkabilen römorkörün 75 ton çeki kuvvetine ve 84m3 fuel oil kapasitesine sahip olduğu ifade ediliyor.

''Delicay sınıfı römorkörlerin performansından çok memnunuz!''

Sanmar Tersanesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Gürün, “Yurtdışındaki müşterilerimiz gibi biz de Delicay sınıfı römorkörlerin performansından çok memnunuz. Römorkörlerin son teknoloji tasarımları, kapsamlı fiziksel model testleri ve hesaplamalı akışkanlar dinamiği simülasyonları yoluyla elde edildi. Bu tasarım, en son teknolojilerin kullanımıyla birleştiğinde, bu küçük römorkörün daha büyük öncüllerinin çalışma kapasitesini başarabileceği ve çoğu zaman aşabileceği anlamına geliyor. Kompakt tasarım, gemi sahiplerine ve operatörlere, gemiyi kendi özel operasyonel ihtiyaçlarına göre özelleştirmek için çok yönlülük ve esneklik sunuyor." ifadelerini kullandı.

Nemrut Körfezinde Boğaçay Xl'in yerini alacak!

Delicay Vlll, Ege Denizi'nin batı kıyısındaki Nemrut Körfezi'nde faaliyet gösteren Sanmar filosuna ait diğer römorkörlere katılacak ve Boğaçay Xl'in yerini alacak.

Sanmar Römorkaj ve Kılavuzluk Hizmetleri Operesyon Müdürü Korhan Doruk; “Artan miktarda konteyner gemisi trafiğini elleçliyoruz ve bu muhtemelen gelecekte de devam edecek. Römorkörün tasarımı, her yöne mükemmel manevra kabiliyeti ve yüksek güç sunması nedeniyle bu tür operasyonlar için idealdir. Bu nedenle filomuzdaki bu tip römorkör sayısını arttırıyoruz. Kaptanlarımız, müşterilerimiz gibi yeni nesil römkorkörlerin sağladığı olanaklardan çok memnunlar."

Türkiye kıyılarındaki büyük limanlarda faaliyet gösteren Sanmar'ın şu anda bu popüler sınıfta Delicay lX ve Delicay Xll isimli iki römorkörün daha üzerinde çalıştığı belirtildi.

Editör: TE Bilişim