Sanmar Shipyards, Terminal serisi ASD RAstar 2800 römorkörü Terminal XXIX’i Mayıs 2021’de İtalyan operatör Rimorchiatori Napoletani S.R.L.'ye teslim edecek. Teslim edilecek römorkör, Mayıs 2020'de Sanmar tarafından Napoli'ye teslim edilen römorkörün kardeşi olacak.

Daha önce 4 adet römorkör teslim etmişti!

Sanmar, Rimorchiatori Napoletani filosuna daha önce iki adet 50 ton çeki gücüne sahip RAmparts 2200, bir adet 75 ton çeki gücüne sahip RAmparts 2400SX ve bir adet 80 ton çeki gücüne sahip RAstar 2800 teslim etmişti.

Yüksek deniz tutuşu için tasarlandı!

28.2 metre uzunluk, 12.6 metre genişlik ve 82 ton çeki gücüne (BP) sahip römorkörün, yüksek deniz tutuşunun gerekli olduğu tüm hava koşullarında  operasyonları yürütmek üzere tasarlandığı belirtildi. 5.3 metre drafta ve iki tane Caterpillar 3516 C HD ana makineye sahip olan Sanmar Terminal XXIX 14 knot hız ulaşabilmekte.

Rimorchiatori Napoletani filosunda toplam 5 Sanmar inşa römorkör olacak!

Sanmar Başkan Yardımcısı Ali Gürün, “Bu, deneyimi ve benzersiz ileri görüşlü tasarımı birleştiren güçlü, çok amaçlı bir römorkörüdür. Rimorchiatori Napoletani'deki iyi arkadaşlarımızın filolarına Terminal sınıfı römorkör eklemeye karar vermelerinden çok memnunuz. Teslim edilecek bu römorkör ile birlikte Rimorchiatori Napoletani filosunda toplam 5 Sanmar inşa römorkör olacak.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim