Sanmar, 2022 yılının ilk sözleşmesini İngiltere merkezli SMS Towage ile Robert Allan Ltd'nin RAmparts 2200 tasarımına sahip Sırapınar XV adlı römorkörünü satmak üzere imzaladı.

Maksimum verimlilik için tasarlanan 54 tonluk çeki kuvvetine ve  22,4m tam boya sahip Sirapınar XV, 2017 yılında inşa edilen Pullman ve 2019 yılında inşa edilen Lloydsman'ın arasına katılarak SMS Towage filosundaki üçüncü Sırapınar serisi römorkör olacak.  Diğer yandan römorkör SMS Towage filosundaki Sanmar tarafından inşa edilen 11. römorkör olacak.

Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Gürün, “İyi arkadaşlık bağlarımız ve uzun vadeli ortaklarımız olan SMS Towage ile bir sözleşme imzalayarak 2022'ye hızlı bir başlangıç ​​yapmaktan mutluluk duyuyoruz. SMS Towage'ın tekrar Sanmar'ı seçmiş olması memnuniyet verici. Sırapınar sınıfı römorkörlerimizin, yüksek standartlardaki makine otomasyonu sayesinde az personel çalıştırmaları nedeniyle son derece popülerleştiği kanıtlandı. Genel tasarım ve performansları, özellikle manevra, deniz tutma ve stabilite performansları için de geniş çapta beğeni topladılar.” ifadelerini kullandı.

11 knot seyir hızına sahip römorkörün Sanmar mürettebatı tarafından 2022 yılının ekim ayında teslim edileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim