AD Ports Group’un iştirakı olan SAFEEN Group, römorkör filosuna Sanmar Tersanesi’nde inşa edilen yeni bir römorkör ekleyerek Sanmar'dan satın aldığı römorkör sayısını 4'e çıkardı.

Robert Allan Ltd tasarımıyla inşa edilen ve 'SEMAIH' olarak adlandırılan liman römorkörünün maksimum 50 çekme gücüne sahip olduğu, Caterpillar ana motorlarıyla donatıldığı ve Sanmar’ın Sırapınar serisinin bir parçası olduğu bildirildi. 

AD Ports Group Başkan Vekili Kaptan Maktoum Al Houqani; “RAmparts 2200 ASD Liman Römorkörü SEMAIH'ın, SAFEEN Group'un büyük ölçüde geliştirilmiş deniz hizmeti filosuna eklendiğini duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Gelişen ticaret ve kiralama hizmetleri taleplerini karşılamamız ve ayrıca bölge genelinde lojistik operasyonların artan karmaşıklığını ele alma becerimize büyük katkı sağlayacak.

Sanmar Tersaneleri Orta Doğu ve Afrika Satış Direktörü Gary Dockerty şunları söyledi: “Sanmar Tersaneleri olarak, Sırapınar serisi römorkör için tercih edilmek ve AD Ports Group ile ilişkilerimizi güçlendirme fırsatı bulmaktan bir kez daha onur duyuyoruz. Tüm müşterilerimiz ve paydaşlarımız için daha sürdürülebilir bir denizcilik geleceği inşa etmeye yönelik iddialı hedeflerimize ulaşmak için gelecekte daha fazla işbirliğini dört gözle bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yeni römorkör önceki yıllarda Sanmar Tersaneleri tarafından inşa edilen ve teslim edilen AL SHAHEED, AL HILI 1 ve JIMI 1 olmak üzere 2016, 2017 ve 2018 yıllarında üretilmiş 32 ton çekme kuvvetine sahip üç adet RAscal 1800 Sınıfı ASD römorköre katılacak.

Diğer yandan inşa aşamasında oloan römorkörün 2022 yılının ilk çeyreğinde AD Ports Group'a teslim edileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim