Sanmar Shipyards, ülkenin en büyük sanayi bölgesinde yıllık 89 milyon ton elleçleme kapasitesi ile genişleyerek faaliyet gösteren Pakistan'ın Karachi limanının işletmecisi Port Qasim Authority'ye (PQA) iki yüksek hızlı pilot teknesini teslim etti.

Yeni sahipleri Port Qasim Authority tarafından PB HEER ve PB SASSI olarak yeniden adlandırılan ikiz pilot teknelerinin 20,50 metre tam boy ve 5,50 metre genişliğe sahip olduğu belirtilirken her iki teknenin de iki tankta 7.106 lt fuel oil ve yine iki tankta yaklaşık 400 lt tatlı su taşıyabildiği belirtilen detayla arasında.

Sanmar tarafından inşa edilen ve hizmette kendini kanıtlamış, pilot biniş operasyonlarının gerektirdiği özgün özelliklere sahip kılavuz teknelerin tasarımları özel olarak Endaze Marine Engineering tarafından geliştirildi.

20 knot'tan fazla hıza ulaşabilen ve yüksek hızda güvenli yüksek manevra kabiliyeti ile güven veren teknelerin dümen konstrüksiyonu ve donanımı maksimum vizibilite ve çalışabilirlik sağlayacak şekilde tasarlandı.

Editör: TE Bilişim