Sanmar Tersaneleri tarafından Kanada merkezli operatörü Seaspan Marine Transportation'a satılan iki römorkörden ilki, 12.500 deniz mil ve 55 günlük bir yolculuğun ardından Vancouver'daki yeni evine güvenli bir şekilde ulaştı.

Hollanda merkezli deniz taşımacılığı şirketi Redwise'dan bir mürettebat ekibi tarafından yardımsız bir şekilde yaptığı seyirden sonra teslim edilen 2015 inşa römorkör, yeni sahipleri tarafından Seaspan Raptor olarak yeniden adlandırıldı. Gemi daha önce Türkiye'de Sanmar’ın Boğaçay Vlll filosunda faaliyet gösteriyordu.

Seaspan Raptor, Kanada merkezli Robert Allan Ltd. tarafından Sanmar için özel olarak tasarlanan RAmparts 2400SX serisi bir römorkördür. 2021'in ikinci çeyreğinde, 2016 yılında inşa edilen kardeş römorkörünün de Kanada'ya varacağı belirtildi.

Seaspan'ın, Vancouver ve çevresinde 2010 ve 2012 yılları arasında teslim edilen dört adet Sanmar yapımı römorkör işlettiği bilinmektedir.

Sanmar Başkan Yardımcısı Ali Gürün; ''Seaspan filosuna en son katılan römorkörün güvenli bir şekilde varması bizi gururlandırdı. Sadece kış döneminde değil aynı zamanda Covid-19 pandemisinin yayılımını durdurmak için alınan önlemlerin getirdiği ek zorluklara rağmen Redwise’daki ekibe teslimatı gerçekleştirmelerindeki profesyonellikleri için teşekkür ediyoruz. Seaspan'ın, son 10 yıldır Sanmar römorkörlerini işleten uzun vadeli ortaklarımızdan biri olduğu bilinmektedir. Şmidiye kadar ki satın alımlarından sonra tekrar bizimle iş yapma kararlarları ürün ve hizmetlerimizden memnun kaldıklarının kanıtıdır. Seaspan Raptor ve kız kardeşi, son teknoloji ürünü Bogaçay sınıfı römorkörlerimizin örneklerindendir. Bu seri güçlü, verimli ve güvenli modern römorkör yelpazemizde devam eden gelişmeyi göstermektedir. En son tasarımlara ve teknolojilere yaptığımız sürekli yatırımın römorkörlerimizin performansında yarattığı farktan Seaspan’ın çok mutlu olacağına eminim.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim