Sanmar, Norveç merkezli operatör Buksér og Berging tarafından sipariş edilen iki çevre dostu Tier lll  römorkörden ilkini teslim etti.

Sanmar'ın Altınova tersanesinde inşa edilen güçlü olduğu kadar düşük emisyon salınımına sahip römorkör, yeni sahipleri tarafından Bamse olarak adlandırıldı.

Robert Allan'ın TRAktor 3000-Z tasarımına dayanan 30.45 metre boy ve 12.8 metre genişliğe sahip olan römorkör Norveç'teki Brevik'te faaliyet göterecek. Römorkörün tahrik sisteminde IMO Tier III emisyon uyumlu değişken hatveli pervanelere güç veren iki adet 2.200kW yüksek hızlı motor kulanıldı.

Sanmar tarafından Buksér og Berging'e teslim edilen 6. römorkör oldu!

Bamse, Sanmar tarafından operatör Buksér og Berging'e teslim edilen 6. römorkör oldu. 2014 ve 2015'te Sanmar, Norveçli operatöre, dünyanın ilk iki tamamen LNG yakıtlı römorkörü olan Borgoy ve Bokn da dahil olmak üzere beş yeni inşa römorkör teslim etmişti.

Sanmar ultra modern, yüksek teknolojili ve çevre dostu römorkörler sunuyor!

Buksér og Berging tarafından yapılan açıklamada, şirketin tekrar Sanmar'ı seçmesindeki nedenin, Sanmar'ın ultra modern, yüksek teknolojili ve çevre dostu römorkörler sunma becerisi olduğu vurgulandı.

Bamse isimli römorkörün, 75 ton çeki gücüne, 13 knot'tan fazla seyir hızına ve 126m3 akaryakıt kapasitesine sahip olduğu belirtiliyor.

Çevreyi düşünmek, performansı düşürmek anlamına gelmiyor!

Sanmar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Gürün; “TRAktor 3000-Z römorkörleri, çevresel etkiyi en aza indirmenin güç veya performansı düşürmek anlamına gelmediğinin en büyük kanıtı. Sanmar'da teknoloji ve inovasyon ile git gide daha çevre dostu römorkörler geliştirmekten gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim