Pakistan Denizcilik Bakanlığı ile SANMAR Shipyard arasında imzalanan sözleşme ile inşasına başlanan 4 ASD römorkör ve 2 kılavuz botu için isim verme töreni düzenlendi.

Pakistanlı Port Qasim için inşa edilen deniz araçları için düzenlenen isim verme töreninde Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi, Port Qasim Başkanı emekli Tüma. Syed Hasan Nasir Shah, SANMAR Shipyard Kurucusu Orhan Gürün ve SANMAR Tersaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven hazır bulundu. Törende dört römorköre Korangi, Pipri, Gharo, ve Malik; iki kılavuz botuna ise Heer and Sassi adı verildi.

İşbirliğini güçlendirecek

PQA Başkanı emekli Tüma. Syed Hasan Nasir Shah, PQA ve SANMAR arasındaki anlaşmanın kilometre taşı niteliğinde olacağını ve denizcilik alanında iki ülke arasındaki iş birliğini daha da geliştireceğini söyledi

Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi ise Pakistan ve Türkiye’nin denizciliğin hem sivil hem de savunma tarafında iş birliği yaptığını söyledi.

SANMAR Shipyard, anlaşma kapsamında Pakistan’a 33,46 milyon dolar değerinde 4 ASD römorkör ve 2 kılavuz botunu 12 ayda inşa edecek.

Editör: TE Bilişim