Sanmar, iki modern RAmparts 2400 SX tasarımı römorkörlerinden ikincisi olan Boğaçay XI römorkörünü Kanada merkezli kıyı hizmetleri sağlayıcısı Seaspan'a teslim etti.

2016 yılında Altınova Sanmar Tersaneleri'nde inşa edilen Boğaçay XI, Kanada'nın batı kıyısında faaliyet gösteren Seaspan tarafından ''Seaspan Harrier'' olarak yeniden adlandırıldı. Römokör, 15 Nisan'da Kanada'nın batı kıyısına doğru Türkiye'den ayrıldı. Seaspan aynı zamanda 2020'nin sonlarına doğru Seaspan Raptor adını verdiği Bogacay Vlll römorkörü satın almıştı.

Vancouver'a ulaşmak için 12.500 deniz mili seyredecek!

2015 yılında inşa edilen kardeşi Seaspan Raptor gibi başta Sanmar'ın kendi filosunda faaliyet gösteren yeni adıyla Seaspan Harrier, Türkiye'den Vancouver'a yapcağı 12.500 deniz mili seyir için 15 Nisan'da Türkiye'den ayrıldı.

Robert Allan Ltd.'nin Sanmar'a özel olarak RAmparts 2400 SX adı altında tasarladığı, 24.4 metre uzunluk ve 11.25 metre genişliğindeki 312gt Seaspan Harrier ve Seaspan Raptor isimli römorkörlerin, ikiz Z tahrikli dizel motora sahip olduğu teknik detaylar arasında yer alıyor.

Manevra kabiliyetleri, deniz tutuşu ve denge performansları ile tanınan Sanmar Bogacay sınıfı römorkörlerin, denizde giden gemiler için gemi elleçleme görevlerinde yüksek performans göstermek üzere maksimum verimlilik için tasarlandığının altı çiziliyor.

Yüksek performanslı 2400 SX römorkörlerin 75 tonluk çeki gücüne sahip olduğu ve 13 knots maksimum hıza ulaştığı belirtiliyor. 

Performans ve verimlilik açısından etkileyici römorkörler!

Sanmar Ticari Direktörü Ruchan Civgin; ''Bunlar performans ve verimlilik açısından etkileyici römorkörler. Son derece yüksek tasarım, yapım ve donanım standartlarıyla inşa edildiler. Uzun yıllardır iyi bir iş ilişkisi içinde olduğumuz Seaspan'daki dostlarımızın bu güçlü modern römorkörleri filolarına eklemelerinden büyük mutluluk duyuyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Kanadalı operatör ayrıca daha önce Sanmar'dan 70 ton çeki gücü olan Seaspan Kestral, Seaspan Osprey (2012), Seaspan Eagle (2011) ve Seaspan Raven (2010) isimli ASD römorkörleri satın almıştı.

Editör: TE Bilişim