Qatar Petroleum, Koreli şirketlerle 19 milyar dolarlık gemi inşa anlaşması imzaladı!

Katar Petrolü (QP) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Güney Kore'nin "Big 3" tersaneleriyle 70 milyardan fazla Katar riyaline (19.23 milyar $) mal olan 100'den fazla gemi için anlaşmalar imzaladığını söyledi.

Daewoo Gemi İnşa ve Deniz Mühendisliği, Hyundai Heavy Industries ve Samsung Heavy Industries ile imzalanan anlaşmalar, 2027 yılına kadar üç şirketin sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) gemi inşa kapasitesinin çoğunu dolduracak.

QP genel müdürü tarafından tarihteki en büyük LNG gemi inşa programı olarak tanımlanan anlaşmaya göre, üç şirket 2027 yılına kadar Katar Petrolü için LNG gemi inşa kapasitesinin büyük bir kısmını ayıracak.

"Önümüzdeki 7-8 yıl içinde LNG taşıyıcı filosu gereksinimlerimizi karşılamak için 2027 yılına kadar küresel LNG gemi inşa kapasitesinin yaklaşık% 60 kadarını güvence altına aldık ki bu 1002den fazla gemi ve 70 milyar Katar Riyali’ne ulaşabilir. "dedi QP genel müdürü ve Katar enerji bakanı Saad al-Kaabi.

Dünyanın en iyi yakıt tedarikçisi olarak devlet tarafından işletilen LNG üreticisi QP, bugünün 77 mtpa'sından 2027 yılına kadar üretimi yaklaşık 126 milyon tona çıkarmak istiyor.

Kaabi, genişleyen North Field mega projesinde yapılan araştırmada, gaz rezervlerinin 1.760 trilyon metreküpü aştığını doğruladığını söyledi.

Pazartesi günkü açıklamasında "North Field genişleme projeleriyle tam gaz ilerliyoruz" dedi.

"Anlaşmalar, genişleyen LNG üretim kapasitemizi ve uzun vadeli filo değiştirme gereksinimlerimizi karşılayacaktır.’’

Yeni gaz tesislerinde üretime başlama planları, teklif verme sürecindeki gecikme ve koronavirüsün etkisi nedeniyle 2025'e ertelenmiş olsa da, Kaabi, Reuters'e Nisan ayında şirketinin altı yeni LNG üretimi inşa etme planını geri çekmeyeceğini söyledi

Üç Güney Koreli şirketin CEO'suna QP açıklamasında atıfta bulunuldu, ancak anlaşmalarla ilgili kendi ifadelerini yayınlamadılar.

Editör: TE Bilişim