Palmali Grup, Dağlık Karabağ Savaşı'nda şehit düşen Hudayar Yusifzade ve Ali Necefov'un adını verdiği 2 yük gemisini daha Doğruyol Tersanesi’nde denize indirdi.

Palmali Grup mülkiyetinde ve Spring Marine işletmesinde bulunan Hudayar Yusifzade ve Ali Necefov isimli tankerler, Doğruyol Tersanesi'nde denize indirilerek hizmete alındı.

Kimyasal tankerler 30 Haziran günü Yalova’da bulunan Doğruyol Tersanesi’nde gerçekleştirilen törenle uğurlandı. Şirketten yapılan açıklamada dünya sularına açılan gemilerin Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıyan başta ayçiçek ve diğer bitkisel yağlar olmak üzere gıda ürünlerini taşıyacağı belirtildi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile Azerbaycan Ulusal Marşı'nın okunmasının ardından dua ile devam eden törene şehit aileleri, Dağlık Karabağ Savaşı Gazileri ile Mübariz Mansimov ve ailesi katıldı.

Gemilere Karabağ Savaşı’nda şehit düşen askerlerin isimleri veriliyor

Palmali Grup, 44 gün süren ve Azerbaycan’ın 3.000 askerini kaybettiği Dağlık Karabağ Savaşı’nda şehit düşen askerlerin isimlerini gemilerine vermeye devam ediyor. Palmali Grup daha önce Karabağ Savaşı'nda aynı gün şehit düşen İman ve Bahram Mammadzadeh kardeşlerin adını verdiği yük gemisini Aykın Tersanesi'nde ve Azeri Şehit Tümgeneral Polad İsrayiloğlu Hashimov’un ve Jabrayil Dovlatzadeh'in adını verdiği yük gemileriini yine Doğruyol Tersanesi'nde hizmete almıştı.

Törende konuşam Mübariz Mansimov; ''Biz ne yapsak şehit ailelerin taşıdığı acıyı soğutamayız. Ancak elimizden gelen budur. Palmali Grup olarak buna devam edeceğiz. İnşallah tüm şehitlerimizin adını yaşatmak bize kısmet olur. Ben burada tüm şehit anne ve babalarının önünde baş eğiyorum. Şehitler Türk veya Azeri olarak değerlendirilmez, şehitler Türk şehitleridir. Biraz da olsa şehit anne babalarının kalbine serinlik getirmek bize kısmet oldu.’’ İfadelerini kullandı.

Editör: CAHİT İSTİKBAL