Hollanda merkezli bir tasarım ve mühendislik ekibi, nehir taşımacılığı için uygun, geleceğin getireceği gereksinimlere hazır, küçük bir genel kargo gemisi olarak betimlediği yeni bir tasarım konseptini tanıttı.

Ayrıca ekip 6 gemi için ön sipariş aldığını ve gemilerin önümüzdeki yıl hizmete gireceğini açıkladı.

Almanya, Fosen Yard Emden'de inşa edilecek!

Conoship International Projects, deniz-nehir operasyonları için uygun olan 3.600 dwt'lik bir genel kargo gemisinin tasarımını geliştirdi. 88 metre uzunluğunda olacak gemiler dizel elektrikle çalışacak. Gemilerinden ilk altı adetlik serisinin Almanya, Fosen Yard Emden'de inşa edileceği belirtildi.

''Nehir tipi gemiler için yeni standart olarak kabul edilebilir!''

Conoship Uluslararası Projeler Direktörü Maarten Sickler, “Bu ultra yakıt verimli kargo gemilerinin, Avrupa'nın kuzeyinde seri inşa edilmek üzere geliştirilmesinden gurur duyuyoruz. Bu gemi, deniz-nehir tipi gemiler için yeni standart olarak kabul edilebilir." ifadelerini kullandı.

Verimli bir dizel-elektrik tahrik sistemine ek olarak, gemiler, optimize edilmiş gövde hatları ve benzersiz bir kıç tasarımı ile birlikte genişletilmiş bir pervaneler ile donatıldı. Conoship, tasarımın gelişmiş yakıt verimliliği sağlayacağını ve EEDI hesaplaması için faz 3 gereksinimlerini karşılayacağını bildiriyor.

Yeni nesil yelkenlerle donatılacaklar! 

Gemilerin yeni nesil yelken teknolojileri ile donatılacağı ve dolayısıyla rüzgar destekli tahrik için de hazır olacakları belirtiliyor. Geminin pruva kısmına yerleştirilecek yelken teknolojisi sayesinde rüzgar kullanımıyla yakıt tüketiminin düşürülceği ve CO2 emisyonlarının yaklaşık yüzde 10 azaltacağı işaret ediliyor.

Altı kargo gemisinden oluşan bu ilk serinin inşası 2022 baharında başlayacakken, tüm serinin 2023'te teslim edilmiş olması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim