MSC Cruises, İtalya'da şimdiye kadar ibşa edilmiş en büyük yolcu gemisi olan MSC Seashore'u teslim aldı. Bu devasa yolcu gemisinin MSC Seaside ve MSC Seaview'in restoran, eğlence ve açık hava güvertelerine daha fazla yer ayrıldığı uzatılmış bir örneği olduğu biliniyor.

MSC Seashore, geleneksel yakıtla tahrik olmakla birlikte scrubber ile donatıldı. Gemi aynı zamanda SOx emisyonlarının yüzde 98'ini ortadan kaldıracak olan scrubber sistemine ek olarak, NOx emisyonlarını yaklaşık yüzde 90 oranında azaltmak için bir SCR sistemi ile donatıldı.

UV-C lambalı hava temizleyici teknolojisi ile inşa edilen ilk gemi!

Bunun yanında Seashore COVID-19 güvenli operasyonları desteklemek için virüs ve bakterilerin yüzde 99'unu ortadan kaldıran "Güvenli Hava" UV-C lambalı hava temizleme teknolojisi ile inşa edilen dünyadaki ilk yolcu gemisi oldu.

Fincantieri CEO'su Giuseppe Bono; "MSC Seashore, üretim ve yönetim sistemimizin etkinliğini göstermekle birlikte bu hala son derece zorlu yılda İtalya'da teslim ettiğimiz dördüncü yolcu gemisi oldu." dedi 

MSC Seashore, Akdeniz'deki ilk sezonuna Cenova, Napoli, Pompeii, Messina, Valletta, Barselona ve Marsilya'da seferler yaparak başlayacak. Kuzey Amerika'daki ilk çıkışını Kasım 2021'de Miami'de yapacak.

MSC Cruises yönetim kurulu başkanı Pierfrancesco Vago, "MSC Seashore'un inşası, İtalyan ekonomisi üzerinde doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık beş milyar avroluk ekonomik etki yaratan bir yatırımdır" dedi.

Kardeş gemi MSC Seascape ise şu anda Fincantieri Monfalcone tersanesinde yapım aşamasında ve 2022'nin sonlarında hizmete girecek.

Editör: TE Bilişim