Mediterranean Shipping Co'nun (MSC), China State Shipbuilding Corporation'a (CSSC), değeri 1.52 milyar doların üzerinde olan 13 adet 16.000 teu konteyner gemisi sipariş verdiği bildirildi.

Braemar ACM'nin yayınladığı bir raporda, MSC'nin, CSSC yan kuruluşları Dalian Shipbuilding Industry Co (DSIC) ve Guangzhou Shipyard International'a (GSI) verilen her biri 120 milyon dolarlık 13 gemi siparişinin arkasında olduğu bilgisi verildi.

Gemiler LNG tahrike dönüştürülmeye hazır olacak!

Devlet tarafından işletilen CSSC'ye verilen siparişlere göre şirketin yan kuruluşları DSIC ve GSI, sırasıyla yedi ve altı adet scrubber ile donatılmış gemi inşa edecek. CSSC 708 Enstitüsü tarafından tasarlanan 366 metre uzunluğundaki gemiler LNG ile çalıştırılmak üzere dönüştürülmeye hazır olacak.

Çin'de yayınlanan yerel haberlere göre siparişlerin tamamı 2023 ve 2024'te teslim edilecek. CSSC'den yapılan açıklamada, "Bu siparişin başarılı bir şekilde alınması, uluslararası pazardaki prestijimizi artırdı.'' ifadeleri kullanıldı.

CSSC, kısa bir süre önce Seaspan’ın 2023 yılının ikinci yarısında teslim edilmeye başlanması planlanan, scrubber ile donatılmış altı konteyner gemisi siparişi verdiği gemi inşa şirketi olmuştu.

MSC ise bu son anlaşmalar ile şirketin Tayvan merkezli Evergreen'den sonra dünyanın en çok ikinci konteyner gemisi siparişine sahip olmasını sağladı.

Editör: TE Bilişim