Japonya merkezli Mitsui O.S.K. Lines, gemi söküm tersanelerinden kullanılmış gemi ekipmanlarının satışını kolaylaştıracak bir çevrimiçi mağaza açıyor.

Ocak 2022'de hizmete açılan online mağaza, MOL Turkey Denizcilik ve Lojistik Tic. A.Ş başlangıçta Türkiye'deki geri dönüşüm tersanelerinden satış yapıyor, ancak Gemi Geri Dönüşüm Sözleşmesine uygun/onaylı diğer tersanelere de genişlemeyi planlıyor.

Ocak 2022'de MOL Turkey Denizcilik ve Lojistik Tic. A.Ş adı altında hizmete açılan online mağaza başlangıçta Türkiye'deki gemi söküm tersanelerinden satış yapacak. Ancak daha sonra Gemi Geri Dönüşüm Sözleşmesi'ne uygun/onaylı diğer tersanelere de açılmas bekleniyor.

MOL Shop'un küresel lansmanını duyuran şirket, MOL Türkiye'nin geri dönüşümü teşvik edeceğini ve şimdiye kadar Türkiye'de uzun süreler boyunca depolanması veya gemi söküm tersanelerinde bertaraf edilmesi gereken kullanılmış gemi ekipmanı atıklarını azaltacağını söyledi. MOL bu yeni kurulan sınır ötesi e-ticaret web sitesi aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki müşterilere ürün satmayı planlıyor.

Şu anda, sitedeki listelemelerin çoğunu antika eşyalar oluştursa da şirket gelecekte büyük ekipmanların da satın alınması yönünde genişletecek. Operasyonu yürüten ekip, gemilere kurulan makinelerin ikinci el eşya olarak bulunuğu şekliyle satılacağını belirtiyor. Satılan ekipmanaların çeşitli amaçlarla fabrikalara veya diğer gemilere kurulabileceği belirtiliyor. 

Ayrıca, kruvaziyer endüstrisindeki küresel gerileme ile birlikte, Türkiyeye sökülmek üzere birçok kruvaziyer gemisinin geldiği de biliniyor. MOL, bu yolcu gemilerinin tipik olarak geri dönüştürülmüş ticari yük gemilerine göre daha fazla eşya ve parça ile tam donanımlı olarak geldiklerini açıklıyor. Dolayısıyla bu gemilerden konaklama alanlarında kullanılan küçük parçalar, sofra takımları ve mobilyaların da satışta olacağı söyleniyor.

MOL'den yapılan açıklamada; “Hizmete yeni başlamış olsak da, sitemizin, sökülen gemilerden kullanılmış ürünler için dünyanın en büyük satış platformu olmasını istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Editör: TE Bilişim