Mengi Yay Yatçılık Virtus 47 motor serisi yatlarının ilkini Tuzla’da bulunan tersanesinden 10 Nisan 2022 tarihinde başarı ile denize indirdi.

Proje, 47.8 metre uzunluğunda ve çelik/alüminyum konstrüksiyonlu olarak inşa edildi. Tekne son donatım ve deniz testleri maksadıyla bir süreliğine Pendik Marintürk Marina’da bulunacak ve sahibine teslim edilecektir.

Serinin hali hazırda MENGİ YAY YATÇILIK tersanesinde üretimi devam eden diğer iki teknesinden Nb 102 numaralı tekne Mayıs ayında, son teknesi ise 2023 Haziran ayında denize indirilecektir. Bu seride MENG İYAY YATÇILIK müşterilerine özeltekne inşa etme imkânı sağlıyor. Aşağıdaki tablo serinin üç teknesine ait karşılaştırmalı bilgileri içermekte olup boya renkleri tekne sahipleri tarafından belirlenmiştir.

Proje tersane tarafından bugüne kadar inşa edilmiş en uzun tekne olması ve Virtus 47 serisinin ilk meyvesi olması nedeni ile hem tersane personeli ve hem de tekne sahibi açısından büyük anlam ifade etmektedir. Böyle bir tarihi ana destek veren, ilk kaynağından bugüne kadar projenin bir parçası olan kendini işine adamış tersanenin tüm personelinde gözlerinde haklı bir gurur okunuyordu.

MENGİ YAY YATÇILIK, Virtus 44 metre projesinin 2020 yılında başarılı bir şekilde inşası ve sahibine teslimi sonrası seriye 47 metre uzunluğunda tekne üretimi ile devam etme kararı almıştı. Denize indirilen Virtus 47 serisinin ilk teknesi 500 GT altında, semi deplasman ve RINA Unrestricted Charter Class C+Hull o Mach Ych, Unrestricted Navigation, DMS Compliance to REG Yacht Code Part A notasyonlu.

Teknenin dış dizaynı VYD Studio, iç dizaynı ise Leonardo Santi Design tarafından gerçekleştirildi Tekne her iki tarafta bulunan balkona sahip geniş bir salon, ana ve üst güverte arka oturma alanları ile sahibine geniş bir yaşam alanı sunuyor. Ayrıca master kabinde bulunan balkon ise müşteriye kendine özgü ilave bir yaşam alanı sunmakta.


Gövde       Boya

Rengi

Üstbina Boya rengi

NB100

Belirlenmemiştir

Belirlenmemiştir

NB101

Signal Beyaz

Signal Beyaz

NB102

Signal Beyaz

Signal Beyaz

LOA

(m)

En (m)

Üst Bina

Pozisyonu (m)

İç Dizayn

Dıs

Dizayn

Tender Garajı

Yüzme Havuzu veya Jacuzzi

Tender Boatu & Rescue Bot

NB100

47.3

8.8

0

Red Yacht

Design

VYD

Enine

Belirlenecektir

Castoldi 19 + 3.4m

Rescue Boat

NB101

47.8

8.8

-1

Leonardo

Santi

VYD

Enine

Hayır

Castoldi 19 + 3.4m

Rescue Boat

NB102

47.2

8.8

0

Red Yacht Design

VYD

Boyuna

6.8m Yüzme Havuzu

Castoldi 23 + 4.8m

ROAM Boat + 3.4m Rescue Boat

Editör: TE Bilişim