Svitzer’in Med Marine’e sipariş verdiği Svitzer Vestri adlı römorkörün teslimi gerçekleşti. MED-2360 serisine ait römorkör Robert Allan tarafından Med Marine için özel olarak tasarlandı. Römorkörün 1 Ocak 2020 tarihinde faaliyete geçmesi planlanıyor.

“Svitzer Vestri’yi teslim almaktan mutluluk duyuyoruz”

Geminin teslim töreni sırasında konuşan Svitzer Genel Müdürü Mattias Hellström; “Svitzer Vestri’yi Med Marine’den teslim almaktan mutluluk duyuyoruz.Yeni römorkörün çok yönlülüğü ve gücü, onu filomuza ideal bir katkı haline getiriyor, özellikle de 2021’de Emden’de operasyonlara başlayarak yeni bir zorluğu benimsediğimizde. Svitzer Vestri’yi Emden limanında işletmeyi, birinci sınıf römorkaj hizmetleri sunmayı ve Avrupa’nın en büyük RoRo merkezlerinden birinde operasyonların desteklenmesine yardımcı olmayı dört gözle bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

''Svitzer’e daha fazla römorkör teslim etmeyi dört gözle bekliyoruz!''

Med Marine Satış Müdürü Melis Üçüncü; “Med Marine’in kendini kanıtlamış özel tasarımlarından birinin lider bir operatöre başarıyla teslim edilmesini görmek bizim için büyük bir zevk. Svitzer ve Med Marine geçen yıl ve bir yıl sonra ice sınıfı römorkörler için bir sözleşme imzaladı. Danimarkalı operatöre bir römorkör daha teslim ettik. Gelecekte Svitzer’e daha fazla römorkör teslim etmeyi ve filolarında yüksek kaliteli Med Marine römorkörleri görmeyi dört gözle bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

12 knot seyir hızına çıkabilen Svitzer Vestri isimli römorkör 23 metre uzunluk ve 10,90 metre genişliğinde olmakla birlikte 60 ton çeki gücüne sahip.

Editör: TE Bilişim