Önde gelen kılavuzluk ve römorkör hizmetleri şirketlerinden Med Marine, Sulina 2 olarak adlandırılan MED-A3055-ICE-SUPER sınıfı ASD römorkörü Romanya Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı AFDJ'ye teslim etti.

Med Marine, Sulina 2 olarak adlandırılan 30 metre boy ve 55 ton çeki gücüne sahip MED-A3055-ICE-SUPER sınıfı ASD römorkörü Romanya Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Administratia Fluviala a Dunarii de Jos RA Galati'ye (AFDJ) teslim etti.

Sulina 2, Tuna Nehri'nde faaliyet gösterecek!

MED-A3055-ICE-SUPER sınıfı römorkörün, Med Marine Ereğli Tersanesi mühendisleri tarafından AFDJ'nin operasyonel gereksinimleri göz önüne alınarak, özellikle Tuna Nehri'nde kullanılmak üzere inşa edildiği belirtildi. Römorkör aynı zamanda IMO Tier III düzenlemeleri ve BV Ice Class 1A Super notasyonuna uygun olarak inşa edildi.

Med Marine tarafından inşa edilerek Romanya'ya teslim edilen Sulina 2 isimli römorkör, Tuna nehrinde faaliyet göstererek Braila ile Sulina arasındaki 175 kilometrelik alanda devriye gezecek. Römorkör, liman veya demirleme alanlarındaki gemilere itme çekme hizmeti ve yardım sağlamak, gemilerde veya kıyıda meydana gelen yangınlarla mücadele etmek, karaya oturan gemilere müdahale etmek ve nehri, risk oluşturabilecek buzlardan arındırarak can ve mal kaybını önlemek gibi görevlerde kullanılacak.

Teknik detaylarına bakıldığında römorkör, Schottel SRP460FP sabit pervaneli ASD ünitelerine, THR Marine baş ve kıç vinçleri ile her biri 1.902 kW güç sağlayan iki adet Caterpillar 3512C dizel Tier III ana makina ile donatılmıştır.

Med Marine İş Geliştirme Yöneticisi Muhammet Gökhan; “Sulina 2 ismi verilen yüksek kaliteli römorkörün inşasını tamamlayarak AFDJ'ye başarıyla teslim etmiş olmaktan ve özellikle küresel ölçekte tüm sektörleri etkileyen bu zor zamanlarda Med Marine'e duyulan güvenin kanıtlanmasından memnuniyet duyuyoruz. Bunun AFDJ ve Med Marine arasında uzun vadeli bir ilişki başlatacağına inanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim