Med Marine, İspanyol römorkör operatörü Remolques Gijoneses ile MED-A2575 serisi “Ereğli 78” adlı römorkör için 27 Ekim 2020 tarihinde sözleşme imzaladığını duyurdu.  Med Marine daha önce Robert Allan Ltd. tarafından tasarlanan iki adet 24m x 45TBP ASD römorkörü İspanyol operatörün Gijón operasyonlarına teslim etmişti.

MED-A2575 serisi ASD römorkörü Robert Allan’ın RAmparts 2500W tasarımı olacak. MED-2575 serisi, gemi elleçleme, kıyı çekme, genel amaçlı veya görevleri için çok yönlü ve sağlam ASD römorkör tasarımları olarak biliiyor. Römorkör 25 metre uzunluk 12 metre genişliğinde ve 70 ton çeki gücüne sahip.

Teslimat tarihi Mart 2021 olarak belirlendi. Teslimatın ardından MED-A2575 model “Ereğli 78” römorkörü şirketin Gijón operasyonları için çalıştırılacak.

“Uzun soluklu bir iş birliğimiz var”

Med Marine Satış Müdürü Melis Üçüncü düşüncelerini paylaşarak, “ Remolques Gijoneses ile uzun soluklu bir iş birliğimiz var. Ereğli 78 teslim edildikten sonra, Remolques Gijoneses’in filosunda faaliyet gösteren Med Marine yapımı toplam römorkör sayısı üç olacaktır. Remolques Gijoneses’in tekrar bizimle çalışmasından ve Med Marine römorkörlerinin yüksek kalitesine ve dayanıklılığına duyulan güvenden gerçekten çok memnunuz. Remolques Gijoneses için en sevdiğimiz tasarımlardan birini yapmak büyük bir zevk olacak” dedi.

Cafimar Group için de inşa ediliyor

MED-A2575, Med Marine portföyünde en çok tercih edilen römorkörlerden biri haline geldi. Şirket, bu serinin 8 ünitesini farklı çekmelerle (60 TBP-70 TBP-75TBP) başarıyla inşa etti ve teslim etti. Son olarak Med Marine, Eylül ayında İtalyan Cafimar Group ile bir başka MED-A2575 serisi römorkör için sözleşme imzaladı. 

Kaynak: denizcilikdergisi.com

Editör: TE Bilişim