Tükiye'nin önde gelen gemi inşa şirketi Med Marine, EREGLI94 olarak adlandırılan RAstar 4200'ü (MED-A42120) römorkörünü başarıyla denize indirdi.

Robert Allan tarafından tasarlanan ve Ereğli Tersanesi'nde inşa edilen 42 metre uzunluk ve 16 metre genişliğe sahip RAstar serisi römorkör son teknolojiye sahip benzersiz tasarımıyla dikkat çekiyor.

EREGLI94 olarak adlandırılan son teknoloji ürünü römorkörün Doğu Afrika'nın en büyük limanlarından biri olan Mombasa limanında faaliyet göstereceği belirtildi. Römorkörün Kenya Liman İdaresi'nin denizde verimliliği ve güvenliği artırmayı amaçlayan modernizasyon ve bakım programının bir parçası olduğu vurgulandı.

Med Marine Ereğli Tersanesi Tersanesi Müdürü Kemal Bektaş; “Tersanemizde bugüne kadar yapılmış en uzun, en geniş ve en yüksek drafta sahip römorkör projesi olan ER94 gemimizin denize indirilmesi bizleri gerçekten gururlandırdı. Son teknoloji ürünü römorkörü teslim etmek için deniz denemelerini en kısa sürede tamamlamak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm çalışanlarımıza ve çözüm ortaklarımıza bu projedeki özverili çalışmaları için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

RAstar 4200 (MED-A42120), Kenya Liman İdaresi’nin römorkör filosuna katılarak kurtarma ve liman operasyonlarında faaliyet gösterecek. Mükemmel manevra kabiliyeti ve 120 tonluk çeki kuvvetine sahip olan römorkörün gemi elleçleme ve çekme-itme hizmetleri sunacağı belirtiliyor. Römorkörün SOLAS gerekliliklerine göre inşa edilip ve donatıldığı da detaylar arasında.

Teknik detaylar:

Uzunluk                             

 42.0 m

Genişlik           

 16.0 m

Derinik

 6.4 m

Maksimum draft     

 7.2 m

Çeki kuvveti              

 120 Ton   

Yakıt     

 500 m3

Tatlı su    

 60 m3

Mürettebat         

 18 kişi

Editör: TE Bilişim