Ürettiği birbirinden önemli deniz platformlarıyla hem Türk Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve ilgili kamu kuruluşlarının hem de dost ve müttefik ülkelerin gücüne güç katan Yonca - Onuk Tersanesi şimdi de HAVELSAN'la birlikte Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için SANCAR Silahlı İnsansız Deniz Aracını geliştirdi.

SANCAR, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir'in de katıldığı törenle denize indirildi.

İstanbul Tuzla'daki Yonca - Onuk Tersanesinde gerçekleştirilen törende ilk olarak Prof. Dr. İsmail Demir'e Sancar SİDA'nın özellikleri ve kabiliyetleri hakkında bilgi verildi. Etkinlikte konuşan Demir, "Silahlı insansız hava araçlarında edindiğimiz tecrübe ve başarıyı deniz araçlarında da göstererek bu alanda da dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmayı hedefliyoruz." dedi.

Prof. Dr. Demir Şöyle devam etti: "SİDA'lar konusunda çok sayıda çalışmamız var, SANCAR SİDA'da bunlardan birisi. SİDA'ların entegre bir operasyon ortamında çalışmaları bizim için geleceğin harekât ortamına hazırlık açsından çok önemli. Bu adımı atamamızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. "Keşif ve gözetleme, su üstü harbi, mayına karşı tedbir görevlerinin insansız olarak icra edilebilmesi amacıyla geliştirilen Sancar SİDA, insan hayatı için riskli görevlerde insansız kullanım konsepti ile bu riski minimize edecek, üzerindeki faydalı yüklerle bir çok görevin daha maliyet etkin bir şekilde yürütülmesine imkan sağlayacak.

Sancar SİDA'nın Özellikleri: Boy: 12,7 metre , Deplasman: 9 ton, ▪ Azami Sürat: 40 knot ( Asgari 400 NM seyir siasi ) • 4 deniz durumunda dahi seyir icra edebilme, 40 saat seyir yeteneği, • Modüler, 12.7 mm STAMP - 2 Stabilize Silah Sistemi entegreli, 2x2 UMTAS / L - UMTAS entegreli, • MİLMAST Teleskopik Direk (Seyir radarı , kamera , çarpışma önleyici sistemler) entegreli

Editör: TE Bilişim