Kuzey Star Tersanesi'nin Rusya için inşa ettiği LNG'li 2 adet Ro-Ro'dan ilki Mareşal Rokossovsky, çalışacağı bölgeye ulaştı.

Kuzey Star Tersanesi, Rusya’nın FSUE Rosmorport şirketi için inşa ettiği LNG ile çalışan 2 adet Ro-Ro gemisinden ilki olan Mareşal Rokossovsky’i teslim etti. Ocak 2022 başında Tuzla’dan ayrılan ve Rusya’nın Baltiysk Limanı’na doğru yola çıkan Mareşal Rokossovsky gemi, çalışacağı bölge olan Baltık Denizi’ne ulaştı.

199 metre uzunluğundaki Mareşal Rokossovsky, Arc4 buz sınıfında olup LNG ile çalışan iki çift yakıtlı ana motora sahip. Gemide ayrıca düşük kükürtlü dizel yakıt kullanılabiliyor.

FSUE Rosmorport tarafından sipariş edilen gemi, Nevsky Tersanesi LLC tarafından Kuzey Star Tersanesi işbirliğiyle inşa edildi. Geminin tasarımı ise SPb LLC’ye ait.

Kuzey Star Tersanesi’nin teslim ettiği gemi Rusya için stratejik öneme sahip Ust – Luga – Baltık güzergahında çalışacak. Mareşal Rokossovsky, aynı zamanda Rusya’da LNG ile de çalışacak olan ilk Ro-Ro olma özelliğini de taşıyor. Gemi, otomobil, kamyon ve tırların yanı sıra vagon da taşıyabilecek.

FSUE Rosmorport şirketi, şu anda Kuzey Star Tersanesi’nde inşası devam eden ve bu yılın sonlarına doğru teslim edilmesi planlanan diğer Ro-Ro olan General Chernyakhovsky adlı aynı özelliklere sahip gemi ile filosunu daha da güçlendirecek.

FSUE Rosmorpot, 2 yeni gemisini filosuna ekleyerek Kaliningrad bölgesinin ulaşımının rahatlatmayı ayrıca komşu ülkelerin topraklarından geçen kargo trafiğinin bir kısmını Rusya topraklarına aktarmayı amaçlıyor.

gemi-1-148.jpg

Editör: TE Bilişim