Kore denizcilik endüstrisi, amonyağın bir deniz yakıtı olarak benimsenmesini desteklemek için altyapının geliştirilmesinde büyük bir adım atıyor. Kore Sicili, Kore'de türünün ilk örneği ve denizcilik endüstrisinde geleceğin alternatif yakıtlarından biri olarak gösterilen amonyağın ikmali için ilk tasarımlardan biri olan amonyak yakıt ikmal gemisine Prensip Onayı (AIP) verdiğini duyurdu.

Kore hükümeti de sıfır karbon yakıtları destekliyor!

Sıfır karbon emisyonu yayması nedeniyle amonyak bir süredir, yeni nesil gemiler için potansiyel bir çevre dostu yakıt olarak dünya çapında dikkat çekiyor. Bu doğrultuda dünya çapında amonyak tahrikli gemilere geçişi desteklemek için gereken sistemleri geliştirmek üzere kapsamlı araştırmalar devam etmekte. Kore hükümeti de, endüstri paydaşları ile üstlenilen bir dizi Ar-Ge projesi aracılığıyla sıfır karbon yakıtlı gemilere geçişi desteklemek için çalışıyor.

Amonyak tedarik gemisi için tasarım konsepti geliştirildi!

Singapurlu denizcilik şirketi Navig8 ile ortak çalışma yürüten Kore merkezli tasarım mühendisliği şirketi KMS EMEC, Kore Siciline danışarak amonyak bunker (yakıt ikmal) gemisi için tasarım konsepti geliştirdi. Navig8 ile çalışan KMS EMEC, MAN Energy Solution'ın motor özelliklerine uygun ilk yerel prensip tasarımı tanıttı. Ayrıca Navig8'in, bir deniz taşımacılığı şirketinin bakış açısından, amonyağın bir gemi yakıtı olarak kullanımındaki ticari fizibilitesi ve operasyonel ekonomisinin ayrıntılı bir incelemesini yaptığı vurgulandı.

Gemi tasarımı çift yakıtlı: MGO ve amonyak!

Kore'deki ilk amonyak yakıt ikmal gemisi olan gemi tasarımının, hem marine gas oil (MGO) hem de amonyak kullanmak üzere çift yakıtlı tasarlandığı belirtildi. KR daha sonra gerekli risk değerlendirmelerini, tasarım güvenliği doğrulamasını tamamladı ve Kore ve uluslararası düzenlemelere uygunluğu gözden geçirdi.

Denizcilik endüstrisi alternatif yakıtlara yöneliyor!

KR’nin Ar-Ge Bölümü Genel Müdür Yardımcısı KIM Dae-Heon, "Tüm denizcilik endüstrisi, yeni çevre düzenlemelerinin gerekliliklerini karşılamak için çevre dostu alternatif yakıtlarla yöneliyor. KR, çevre düzenlemelerine uymanın en etkili yollarını bulmak ve ortaya çıkan her türlü çevresel zorluğa hızlı ve etkili bir şekilde yanıt vermek için endüstri paydaşlarıyla birlikte çalışmaya devam edecek.'' ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim