Petrol fiyatları geçen yılki seviyelere göre yarı yarıya düşerken, son global sektör gerilemesinde olduğu gibi, teçhizat ve inşaat sözleşmelerinin iptaline yönelik baskı da artmaya başladı.

Açık deniz tersanesi Keppel, İngiltere merkezli teçhizat operatörü Awilco Drilling ile yaptığı 425 milyon $'lık sözleşmeyi sonlandırmak isteyen bir dava ile karşı karşıya kaldı. Awilco, geminin inşaat sözleşmesinin ihlal edildiğini, daha fazla ödeme yapmaktan kaçınacağını ve 54 milyon dolarlık bir geri ödeme talebinin yanı sıra faiz talep ediyor.

Mayıs ayının ortalarında yayınlanan ilk çeyrek sonuçlarında Awilco, yılın ilk üç ayında 9 milyon dolar zarar bildirdi. Awilco raporda, Keppel'e bir sonraki 32 milyon dolarlık taksit ödemesini karşılamak için ek finansmana ihtiyaç duyacağını söylemişti. Firmanın hisse fiyatı aralık ayından bu yana değerinin üçte ikisini kaybetti.

Keppel, Awilco'nun sözleşme ihlali iddialarını reddetti, Awilco'nun önceki ödenmiş taksitlerinin hakkını saklı tutacağını söyledi ve Awilco'nun bir sonraki taksidi ödememesi durumunda daha fazla tazminat talep edebileceğini belirtti.

Nordic Winter projesi sözleşmesi, Mart 2018'de Brent petrol varil başına 64 $ aralığında işlem gördüğü zaman verildi. Petrol fiyatlarının yaklaşık olarak aynı olduğu ikinci bir proje olan Nordic Spring içinse bir sözleşme de Mart 2019'da imzalanmıştı.

Editör: TE Bilişim