Kanadalı Seaspan, Vancouver operasyonlarında kullanmak için Sanmar’ın filosundan 2 adet römorkör satın aldı.

Sanmar’dan daha önce RAstar 2800 modeli 4 adet römorkör satın alan Kanadalı Seaspan şirketi, Vancouver Limanı’ndaki operasyonlarını genişletmek için yine Sanmar’ı seçti.

Şirket, Sanmar’ın filosunda hizmet veren Boğaçay VIII’i satın aldı. Seaspan Raptor ismi verilen römorkör, Kasım sonunda Vancouver’de çalışmaya başlayacak. 2021 yılının ilk çeyreğinde ikinci römorkör de Kanada’ya yolcu edilecek.

Vancouver merkezli ünlü tasarımcı Robert Allan tarafından Sanmar Tersaneleri için özel olarak tasarlanan ve Sanmar tarafından Boğaçay sınıfı olarak adlandırılan RAmparts 2400SX modeli römorkörler 24.4 m uzunluğunda ve 75 ton bariyer çekme gücünde. Boğaçay sınıfı römorkörler ayrıca yangınla 1. sınıf mücadele kabiliyetine sahip.

MEMNUNİYETLERİNİN KANITI

Sanmar Ticari Direktörü Ruçhan Çıvgın, Seaspan’la yapılan anlaşmayla ilgili “Kuzeybatı Pasifik deniz ekonomisinde önemli bir ortak olan Seaspan’ın Sanmar’a geri döndüğünü görmek bizi ayrıcalıklı hissettiriyor. Son 10 yıldır Sanmar römorkörleri ile çalışıyorlar ve bu geri dönüş her şekilde memnuniyetlerinin kanıtır. Bu son teslimatlarla Seaspan, amiral gemisi Boğaçay serisi römorkörlerimizi kullanma fırsatına sahip olacak” dedi.

SANMAR RÖMORKÖRLERİ 10 YILDIR ÇALIŞIYOR

Sanmar, RAstar 2800 modeli römorkörleri 2010 ve 2012 yılında Seaspan’a teslim etmişti. Seaspan Raven, Eagle, Osprey ve Kestrel isimlerini taşıyan Sanmar’ın römorkörleri, halen ilk günki gibi hizmet vermeye devam ediyor.

Robert Allan tasarımı römorkörlerin her biri 70 ton bariyer çekme gücünde.

sanmar-004.jpg

Editör: TE Bilişim