Japon Armatörler Birliği (JSA), Japonya hükümetinin taşımacılık sektöründe 2050 yılına kadar net sıfır karbon hedefi politikasına tam destek verdi.

Yıllık 10 milyar dolar!

Japon Armatörler Birliği üyelerinin denizcilik endüstrisini karbondan arındırmak üzere önümüzdeki otuz yıl içinde sıfır emisyonlu gemilere yıllık 10 milyar dolarlık bir yatırım yapacağı belirtildi. Diğer yandan Japonya hükümeti, Uluslararası Denizcilik Örgütü'ne 2050 yılına kadar küresel denizciliğin karbondan arındırılması hedefi doğrultusunda bir teklif sunduğunu açıklamıştı.

JSA'dan yapılan açıklamada; ''Japonya 2050 karbon nötr beyanını yayınladı. Sektörün içerisinde bulunduğu bu durumu çözmek adına Japon denizcilik endüstrisi olarak IMO'nun revizyonundan önce 2050 net sıfır sera gazı emisyonu sorununu üstleniyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Her yıl metan, hidrojen ve amonyak yakıtlı 100 yeni gemi inşa edilecek!

JSA, üyelerinin metan, hidrojen ve amonyak olmak üzere üç ana alternatif yakıta odaklandığını belirtti. Japon Armatörler Birliği başkanı Junichiro Ikeda, 2050 hedefine ulaşmak üzere Japon endüstrisinin her yıl 10 milyar dolar maliyetle 100 yeni gemi inşa etmesi gerektiğinin altını çizdi. Ikeda, sıfır emisyona giden mücadelenin Japonya'nın hem kıyı hem de uluslararası filosu tarafından üstlenilmesi gerektiğini belirterek, hedefe ulaşmak için diğer endüstrilerle işbirliğinin "vazgeçilmez" olduğunu açıkladı.

Editör: TE Bilişim