İTÜ ile MÜGESAN işbirliği ile hayata geçirilen projede tekne inşaları başladı

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Metin Çelik geçtiğimiz günlerde MÜGESAN’ı ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.

MÜGESAN’ın kurucusu Müh. Cevdet Işık Söğüt ve Çelik’e projede gelinen aşamayla ilgili bilgi verdi.

“MEZUNLARLA ÖĞRENCİLERİMİZ DENİZDE BULUŞACAK”

“Amatör Denizciliği Yaygınlaştırma Kapsamında İşbirliği Protokolü”nün aynı zamanda amatör denizcilik açısından bir teşvik olacağını belirten Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, “teknelerimiz mezunlarımızla öğrencilerimizin bir araya geleceği ortamı sağlayacak. Teknelerimizin ince boya gibi son çalışmalarını öğrencilerimiz mezunlarımızla beraber yapacak. İlk iki teknenin en kısa sürede hizmete almasını planlıyoruz” dedi.

Böyle anlamlı bir proje başlattığı için Cevdet Işık’a çok teşekkür eden Sögüt, “Rektörümüz de çok ilgilendi. Bir milyon amatör denizci projesine de destek veriyor projemiz. Öğrenciler için pratik uygulamalar anlamında da çok faydalı bir giriş olacak. Biz burada öğrencileri, öğretim görevlileri ve mezunları deniz üzerinde bir araya getireceğiz” diye konuştu.

“BU PROJE ÖNCÜLÜK EDECEK”

Bu projenin başta yelken ve kürek olmak üzere kulüplere de öncülük edeceğini belirten Prof. Dr. Metin Çelik ise, “yedi çifte çalışmasının benzeri teknolojik çalışmalarda da yapılabilir. Bu tip eğitim ve sektörü buluşturan çalışmalar için tüm dinamiklerin olduğunu belirten Çelik, “üniversitemiz ve rektörümüz onaylıyor. Sponsorlarımız fonluyor ve öğrencilerimizin eğitim kalitesi yükseliyor” dedi.

Çelik şunları söyledi:

“Amatör Denizciliği Yaygınlaştırma Kapsamında İşbirliği Protokolü”nün aynı zamanda İTÜ’nün bu tür girişimlere açık olduğunu bir kere daha gösterdiğini dile getiren Çelik, “örneğin güneş enerjisi ile hareket eden tekne gibi projelerin de önünü açtı. Desteğin bakım ve onarımı da içermesiyle beraber sürdürülebilirlik de sağlanmış oluyor”

ÇOK ÖNEMLİ BİR GİRİŞİM

İTÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karaca ise imza töreninde yaptığı konuşmada projenin öğrencilere pratik kazanımlar sağlayacağına dikkat çekmişti. Müh.Cevdet Işık da, öğrenciler ile mezunları bir araya getirecek bu çalışmanın tarafı olmaktan büyük onur ve heyecan duyduğunu belirterek İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Yerleşkesi’nde bu çalışmanın koordinasyonunu sağladığı için İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Oğuz Salim Sögüt başta olmak üzere, fakülte yönetimine ve teknik personele teşekkür etmişti. Işık, teknelerin imalatına müteakiben kulüp sorumlusu öğretim elemanları ve öğrenciler ile birlikte çalışmayı sabırsızlıkla beklediğini dile getirmişti.

tekne_3-014.jpgtekne_2-026.jpgtekne_1-033.jpg

Editör: TE Bilişim