P&O Cruises'ın yeni gemisi Iona, koronavirüs sağlık krizi nedeniyle inşaattaki gecikmelerden sonra teslimata yaklaşıyor. Şu anda dış yapılandırılmasını tamamlama aşamasında ve pandeminin Avrupa çapında gemi yapımını geciktirmesi ve kesintiye uğratmasının ardından teslim edilen ilk büyük yolcu gemisi olacak.

Iona'nın, inşaatındaki son adımlar için Rotterdam'a geçmeden önce Kuzey Denizi'nde teknik ve deniz denemeleri için 30 Mayıs gibi erken bir zamanda Almanya'nın Bremerhaven kentinden ayrılması bekleniyor. 2 Haziran'da Rotterdam'a gelmesi planlanan Iona, teslimattan önce inceleme çalışmaları için kuru iskeleye girecek.

Basın açıklamasında “Gemide herkes Meyer Werft tarafından inşa edilen ellinci yolcu gemisini tamamlamak için el ele çalışıyor” dendi. “Gemi Ems nehri üzerinden nakledildiğinden beri çalışmalar devam ediyor. Bununla birlikte, korona krizi, Iona'nın son montajında önemli kısıtlamalara neden oldu.”

184.000 brüt tonda ve 1.130 feet uzunluğunda olan Iona, dünyanın en büyük yolcu gemilerinden biri olacak ve sadece sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışacak üçüncü yolcu gemisi olacak. Gemi, her ikisi de Meyer tarafından Carnival Corporation'a ait diğer kruvaziyer hatları için inşa edilen AIDANova ve Costa Smeralda'nın tasarımlarına benziyor.

Meyer Werft, Iona'nın teslimat tarihi için P&O Cruises ile koordinasyon içinde olduğunu bildirdi. P & O’nun yolculukları şu anda Temmuz 2020’nin sonuna kadar iptal edildi ve Iona’nın gecikmeli ilk yolculuğu için resmi bir tarih açıklanmadı.

Editör: TE Bilişim