Güney Kore merkezli Hyundai Mipo Tersanesi, ilk kez çevre dostu tasarımları akıllı teknolojilerle birleştiren elektrik tahrikli bir yolcu gemisinin inşasına başlıyor. Çevre dostu gemi inşasında bir dönüm noktası olarak gösterilen gemi, akıllı operasyonlar yapabilen yeni nesil teknolojiler sayesinde bilgi ve iletişimi entegre ediyor.

300 yolcu taşıyabilecek!

Güney Kore'nin Ulsan şehir yönetimi ve  Ulsan Information Industry Promotion Agency (Ulsan Bilgi Endüstrisi Tanıtım Ajansı) ile ortaklaşa inşa edilen yeni nesil geminin çelik kesme töreni 19 Ekim'de gerçekleştirildi. 89 metre uzunluğa, 12 metre genişliğe ve 5.4 metre yüksekliğe sahip olacak gemi 300 yolcu taşıyabilecek. 16 knot hıza kadar ulaşabilen geminin çift yakıtlı bir LNG motoruyla çalıştırılacağı edinilen detaylar arasında.

DC Grid tabanlı bir elektrikli tahrik sistemi!

Ayrıca gemiye entegre edilecek teknolojiler arasında, yakıt verimliliğini en üst düzeye çıkaran DC Grid tabanlı bir elektrikli tahrik sistemi de yer alıyor. Bu gemi için sistem ithal ediliyor olsa da, Hyundai Mipo, bu uygulamanın elektrikli tahrik sisteminin iç pazarda hızla yer bulmasına yol açmasını bekliyor.

Akıllı navigasyon asistanı!

Diğer yandan akıllı teknolojiler arasında bir çarpışma önleme ve yanaşma rehberlik destek sistemi olacak. Kore'de inşa edilen ilk çevre dostu akıllı gemide bulunacak destek sistemi aynı zamanda, optimum rota önerileri sağlayan entegre bir kontrol sistemi ile izleme ve kumanda etmeyi destekleyen uzaktan kontrolü de içeren akıllı navigasyon asistanı içerecek. Ayrıca sistem gemide eskiyen ekipmanı kendi kendine teşhis eden akıllı bir bakım işlevi de sunacak.

İnşa edilen akıllı geminin Ekim 2022'de teslim edileceği ve Güney Kore'nin Ulsan kıyılarında faaliyet göstereceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim