Hollanda'da şehirlerarası taşımacılığı genişletme çabasının bir parçası olarak Damen Tersaneleri, geliştirilmiş çevresel özelliklere sahip dokuz hızlı feribot inşa etmek için bir sözleşme imzaladı.

Damen, gemileri operatör Aqualiner-Swets'in, bölge ulaştırma bakanının ve yerel yönetimlerin çevre hedeflerini yerine getirecek şekilde tasarladı ve tüm feribot hizmetlerinin 2030 yılına kadar tamamen emisyonsuz olacağının da altı çizildi.

Feribotlar, Hollandalı Aqualiner-Swets tarafından sipariş edildi. Şirket kısa süre önce AB ihale sözleşmesini kazandı. 2022'den itibaren Güney Hollanda Eyaleti adına Rotterdam ile Drecht şehirleri arasında toplu taşıma hizmeti verecekler.

Damen, şehirlerarası hızlı feribot seferleri için altısı hibrit ve karbon fiber su otobüsleri olmak üzere toplam dokuz gemi inşa edecek. Tasarımda yer alan çevresel unsurlara Damen ve operatörlerin, bu gemilerin en geç 2030 yılına kadar tamamen elektrikli tahrik sistemine dönüştürülme olasılığını da dahil ettikleri belirtiliyor. 2022'den itibaren şehir feribotu olarak hizmet verecek diğer üç gemi ise tamamen elektrikli olacak.

Damen’in Benelüks Satış Müdürü Vincent Maes, "Bu projedeki çalışmalarımız, Damen'in yalnızca bir gemi yapımcısı olarak değil, aynı zamanda kapsamlı bir denizcilik çözümleri sağlayıcısı olduğunun iyi bir kanıtıdır." dedi.

Editör: TE Bilişim