Otonom ve insansız sistemlerin hem askeri hem de ticari operasyonlarda sahip oldukları potansiyelden ötürü büyük ilgi gördüğü biliniyor. Yaşanan son gelişmelerden birinde, ABD merkezli gemi inşa şirketi Huntington Ingalls Industries, inşa ettiği yeni otonom ve insansız teknesinin seyir testlerini gerçekleştirdiği bir gösteri düzenledi.

Testler 8 metre boyundaki Proteus USV isimli tekne ile yapıldı. Teknenin, Sea Machines Robotics’in SM300 otonom sistemi ile donatıldığı belirtildi. Testler ve gösteri seyri Florida eyletine bağlı Panama City açıklarında gerçekleştirildi.

HII Teknik Çözümler departmanı İnsansız Sistemler İş Grubu Başkanı Duane Fotheringham; "Tekne, SM300 sisteminin kanıtlanmış ve güvenli otonom kabiliyetiyle tam olarak beklendiği gibi performans gösterdi. Bu, USV çözümlerini daha da geliştirmek için Sea Machines ile devam eden ortaklığımızda önemli bir kilometre taşını işaret ediyor." ifadelerini kullandı.

Sea Machines CEO'su Michael G. Johnson, "Otonom sistemlerimiz, yetenek, güvenilirlik ve kullanım kolaylığı temel ilkeleri etrafında inşa edilmiştir. Proteus USV gösterisi, SM300 sisteminin söz verildiği gibi performans gösterdiğini kanıtladı.'' dedi.

Editör: TE Bilişim