Daha önce yenilenebilir enerji ve hidrojenle tahrik olan bir otonom laboratuvar gemisini piyasaya süren Fransa merkezli Energy Observer, şimdi de sıvı hidrojenle tahrik olan çok amaçlı bir yük gemisinin tasarımını görücüye çıkardı.

CMA CGM ve Bureau Veritas da projede!

CMA CGM'nin yanı sıra LMG Marin, Ayro, Air Liquide ve Bureau Veritas'ın da dahil olduğu bir ortaklık tarafından geliştirilen Hidrojen tahrikli yeni gemi konsepti projeSİnin yaklaşık 5.000 dwt'lik kargo gemisi filolarını acilen yenileme ihtiyacına odaklandığı belirtiliyor. 

Energy Observer, tasarlanan geminin karayolu taşımacılığına alternatif olan intra-continental rotalarda kullanılabileceğini ve ağır lojistik olmadan mütevazı limanlara uğrak yapabileceğini söyledi. Ortaklık, bu gemileri sıfır emisyona geçişi hızlandırmak için öncelikli segment olarak belirledi.

Rüzgar destekli tahrike sahip olacak!

Tasarımda, kamyonlar, araçlar ve konteynerler için 480 lineer metre ile 240 teu kapasiteli 5.000 dwt'lik bir gemi öngörülüyor. 120 metre uzunluğundaki gemi, 4.000 deniz mili menzile, 1.000 m³ sıvı hidrojen kapasiteli yakıt tanklarına ve rüzgar destekli tahrike sahip olacak.

Energy Observer'ın başkanı ve kurucusu Victorien Erussard, geminin 10 Şubat'ta Brest'teki One Ocean Zirvesi sırasında sunulacağını açıkladı.

Editör: TE Bilişim