Gemi söküm fiyatları haftalık olarak daha yüksek seviyelere ulaşırken, Hindistan, Pakistan ve Bangladeş'teki sıkı kısıtlamalar, hastanelerin oksijen talebi ve yaklaşan resmi tatiller gibi koşullar nedeniyle, gemi geri dönüşüm tesisi faaliyetlerinin durma noktasına geldiği, ancak talepte ve sürekli yükselen fiyatlarda bir değişiklik olmadığı belirtiliyor.

Oksijen sıkıntısı gemi söküm faaliyetlerini durdurdu!

Pakistan'da, Covid-19 vaka sayılarının artmasıyla birlikte hastanelerden gelen oksijen talebi artmaya devam ettiği için hükümet bu hafta gemi geri dönüşüm faaliyetini tamamen durdurdu.

Hindistan'da da artan Covid-19 vakaları ve oksijen kaynaklarının hastanelere yönlendirilmesi, geri dönüşüm faaliyetlerini durma noktasına getirdi.

Fiyatlar 750 dolara ulaştı!

Bunun yanısıra gemi söküm brokerlik şirketi EBM'nin bildirdiğine göre, Vika isimli 1998 inşa dökme yük gemisi Pakistan'da LDT başına 550 dolarlık bir fiyatla söküme gitti. Diğer yandan daha fazla paslanmaz çelik bulunduran Glory Shipmanagement’e ait Falcon isimli bir kimyasal tankerin LDT başına 750 dolara söküme gittiği açıklandı.

Editör: TE Bilişim