Busan şehrinde faaliyet gösteren Haemin Heavy Industries tersanesi, Busan Liman İdaresi için yeni 100 yolcu kapasiteli, tamamen elektrikli çalışacak feribot inşa edecek.

Bu feribotun Güney Kore devletine ait 140 gemiyi 2030 yılına kadar yeni ve çevre dostu tahrik sistemi kullanan modelleriyle değiştirme projesi kapsamında yayınlanan ilk hükümet sözleşmesi olduğu belirtildi. 

2050'de sıfır karbon emisyon!

Ayrıca projenin, Güney Kore hükümetinin Paris İklim Anlaşmasına uygun olarak 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu elde etme taahhüdünün bir parçası olduğu biliniyor.

Haemin Heavy Industries CEO'su Hyeong-seok Oh, "Güney Kore pazarı için ilk tamamen elektrikli gemiyi inşa etmek için görevlendirilmek büyük bir onur. Kendini kanıtlamış olan ABB ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Yeni feribot, limanın kuzey ve güney tarafları arasında yolcuları taşıyarak yaklaşık 13 knot hızda seyir yapacak.

Feribot, iki adet ''saatte 1 megawatt'' pil paketine sahip olacak ve bu piller, dört dönüş yolculuğuna kadar yeterli gücü depolayacak. Gemi, gece duraklamaları sırasında kıyıdan şarj olacak. ABB'nin, elektrik tahrik ve tüm yardımcı teknolojiler için DC şebeke dağıtım sistemini, güç ve enerji yönetim sistemini sağlayacağı belirtildi.

Editör: TE Bilişim