GİSAŞ POWER Römorkörü’nden 3 Adet Daha İnşa Edilecek

International Tug & Salvage Magazine’in oylamasında en iyi römorkör seçilen ve dünya çapında çevreye yönelik gelişmeleri ve uygulamaları ödüllendiren ‘The Green Apple Environment’ ödülünün de sahibi olan Türk Loydu klaslı dünyanın ilk sıfır emisyonlu römorkörü Gisaş Power’dan 3 adet daha inşa edilecek.

Zeetug olarak adlandırılan, Navtek tarafından tasarlanan ve inşa edilen römorkörler, Türk Loydu kurallarına göre TK Tuzla Shipyard’da inşa edilecek.

Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ve projede görevli olacak olan Türk Loydu sörveyörlerinin de katıldığı #Zeetug30 ve #Zeetug45’den oluşan yeni römorkörlerin ilki için düzenlenen omurga kızağa koyma töreni gerçekleştirildi. Her üç römorkörün de 2022 yılında Gisaş’a teslim edilmesi bekleniyor.

Türk Loydu lityum iyon akü tahrikli tekneler için özgün klas kurallarını geliştirmekte olup, batarya sistemlerinin sertifikalandırılması, batarya teknolojisindeki değişim ve batarya güçlerindeki artışa paralel olarak #batarya tahrikli küçük yolcu tekneleri ve büyük yolcu feribotlarının klaslanması gibi konularda da çalışmalar yapmaktadır.

Editör: TE Bilişim