Avustralya merkezli Global Energy Ventures, sıkıştırılmış hidrojen tahrikli gemisi (C-H2) için hidrojen yakıt deposu sistemi tasarlamak ve geliştirmek için Ballard Power Systems ile mutabakat zaptı imzaladı. Ballard, yakıt hücresi sisteminin tasarımından sorumlu olacak ve GEV'e, sistemin C-H2 gemisine entegrasyonunda yardımcı olacak. 

GEV Genel Müdürü Martin Carolan; "Bu Mutabakat Muhtırası, şu anda deniz taşımacılığı için sıfır emisyon teknolojilerinin ön saflarında yer alan hidrojen yakıt ile çalışan C-H2 Gemisinin yakıt depolarını geliştirmemizde önemli bir adımdır. Hidrojen, deniz taşımacılığı için nakliye çözümleri geliştirme programımıza uygun olarak C-H2 Gemisinin yakıt deposu sisteminin geliştirilmesi ve güç gereksinimleri üzerinde Ballard Power Systems ile çalışmayı dört gözle bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ocak ayında GEV, Pacific Hydro'nun Ord Hidrojen Projesi tarafından üretilen çevre dostu hidrojenin depolanması, yüklenmesi, kara ve deniz yoluyla taşınmasıyla ilgili fırsatları keşfetmek için Pacific Hydro Australia Developments ile bir mutabakat zaptı da imzalamıştı.

GEV, 2019 yılında Çin tersanesi CIMC Raffles ile bir dizi sıkıştırılmış doğal gaz taşıyıcı inşa etmek için bir niyet mektubu imzaladı, ancak sipariş henüz gerçekleşmedi.

Editör: TE Bilişim