Gemi inşa sektörü, gemilerde ana yakıt olarak amonyağı kullanmak için gelecekteki tasarımların geliştirilmesinde güçlü ilerleme kaydetmeye devam ediyor.

Mitsubishi Shipbuilding ve Samsung Heavy Industries tasarım onayı bildirdi

Tasarım şirketleri, gelecekte yeni yakıtları kullanabilecek ve gemi sahiplerine gemilerde geleceğe yönelik mevcut yatırımlara uygun bir geçiş yolu sağlayabilecek ana kategorilerin her birinde gemiler geliştirmek için çalışıyor. Japonya'daki Mitsubishi Shipbuilding ve Güney Kore'deki Samsung Heavy Industries, birincil yakıt olarak amonyak kullanmak üzere tasarlanan ek gemiler için tasarım onayı bildirdi.

Amonyak istikrarlı ve temiz bir enerji kaynağı olarak geniş bir kullanıma girecek

Amonyağın gelecekte istikrarlı ve temiz bir enerji kaynağı olarak geniş bir kullanıma girmesi beklenirken, gemi inşa şirketleri ve armatörler, geleceğin yakıtını mevcut tasarımlarına dahil etme konusunda zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Amonyak yakıtlı gaz taşıyıcı bir gemi için Hyundai Heavy Industry ile Mutabakat Muhtırası'nı açıklayan Singapur merkezli Eastern Pacific Shipping, piyasada amonyağı deniz yakıtı olarak kullanabilen hiçbir motor bulunmadığına dikkat çekti. Ayrıca EPS, şu anda siparişte olan amonyağa hazır gemilerin diğer alternatif deniz yakıtlarından geçiş yapabileceğine, ancak amonyak motorları ticari olarak erişilebilir hale geldiğinde dahi yine de büyük bir motor güçlendirmesi gerektireceğine olan gereksinimi de dile getirdi.

Mitsubishi Shipbuilding, Çok Büyük Gaz Taşıyıcısının (VLGC) kavramsal tasarımını tamamladığını duyururken, planın başlangıçta gemiye sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ile güç sağlamak olduğunu bildirdi. Şirket, teknoloji mevcut olduğunda LPG'nin amonyağa daha kolay bir geçiş yolu sağlayacağına inanıyor. Diğer yandan Samsung Heavy Industries amonyak yakıtlı Neo-Panamax konteyner gemisi için tasarımların tamamlandığını bildirdi.

Editör: TE Bilişim